eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Acneea


Acneea
Este o dermatoza caracterizata prin inflamatia purulenta a foliculului pilo-sebaceu, insotita de secretie exagerata a glandelor sebacee, care apare sub forma de pustule localizate pe fata, piept, umeri sau spate. Forma obisnuita este acneea vulgara (junila), ce se manifesta la tineri dupa pubertate. O forma speciala o reprezinta acneea rozacee, prezenta cu precadere la femei dupa virsta de 40 de ani.

Masajul reflexoterapeutic, combinat si cu alte mijloace naturiste induce de cele mai multe ori rezultate bune in tratarea acneei.


Schema de masaj

a zona reflexa renala (ca, ureter, rinichi) - 10 minute de fiecare parte;
a zona reflexa glande suprarenale - 3-5 minute de fiecare parte;
a zona reflexa hipofizara - 3 minute de fiecare parte;


a zona reflexa ficat - 3 minute;

a zona limfatica - 2-3 minute de fiecare punct.
Se va practica 1 sedinta/zi pana la diminuarea simptomatologiei, circa 15-20 zile, apoi se va continua cu 2 sedinte/saptamana timp de o luna de zile. intr-o perioada de 21-24 zile se vor efectua seara spalaturi pe intreg corpul cu apa rece si otet si o data pe saptamana se va aplica "mantaua spaniola" ( modulul intitulat "Alte mijloace de intarire a organismului").

Intern:
a infuzie din papadie (Folium Herba et Radix Taraxaci), coada--soricelului (Achillea millefolium) sau salcie (Salix fragilis) -3 cesti/zi (o lingurita de ta la 250 de ml de apa);
a infuzie din flori de soc (Flores Sambuci), trei-frati-patati (Viola tricolor L.), arnica (Amica monta) si traista-ciobanului (Capsella bursa pastoris), in parti egale, 2 cesti/zi;
a infuzie de urzici (Unica dioica): 1-l,5 litri/zi (in 6-8 reprize) -deosebit de eficienta (14-21 de zile);
a infuzie din frunze de frasin (Folium Frasinus excelsior) -2 cescute/zi.

Extern:
a flori de galbenele (Flores Calendulae) - infuzie - din care se fac spalaturi sau comprese pe zonele afectate;
a infuzie din radacina de brusture - comprese (2 ore/zi);
a lotiuni cu suc proaspat de varza (de 2-3 ori/zi);
a tamponari cu rosii taiate felii (1 luna - de 2-3 ori/zi);
a otet de mere combinat cu hrean; se pune intr-o sticla la macerat timp de 10 zile; apoi se vor tampona de 2-3 ori/zi zonele afectate.
a reteta din: brusture (flori si frunze - 20-30 de grame); nalba mare (flori si radacina - 10-20 de grame); salvie (flori si frunze - 10 grame); o ceapa mare data prin razatoare.
Toate acestea se vor folosi sub forma de comprese calde. Astfel, se fierbe apa intr-un vas, iar deasupra vasului se asaza o sita pe care se pun tele pentru 5-l0 minute sa se inmoaie la abur, apoi, inlite intr-un tifon, se aplica pe zonele afectate, fiind acoperite si cu un prosop care sa impiedice patrunderea aerului. Se vor face si bai de maini si de picioare din infuziile acelorasi te. "Mantaua spaniola", aplicata de 2 ori/saptamana, este de un real ajutor ( modulul "Alte mijloace de intarire a organismului").
Regimul alimentar va fi axat in primele zile pe sucuri proaspete de morcov, telina, sfecla rosie, papadie, urzici si ceaiurile amintite mai sus.
Se vor evita mancarurile grase, condimentate, tocaturile, afuma-turile, conserle, salamurile, dulciurile, alcoolul, alimentele si medicamentele alergene, acriturile si bauturile acidulate. Respectandu-se cele indicate mai sus, acneea este traila in peste 90% din cazuri.


Galerie de imagini si poze medicale: acneea


imagine cu acneeaimagine cu acneea imagini acneeaimagini/poza acneea


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Acneea vulgara (AV), boala inflamatorie cronica a unitatii pilo-sebacee, se remarca prin frecventa crescuta la adolescenta (80%), prin polim [...]
Este mai frecventa la pubertate, excesul secretiei de sebum prin acizii grasi pe care ii contine favorizand inflamatia. Scbumul formeaza punct [...]
Acneea este o inflamatie a glandelor sebacee, frecvent intalnita. Se produce o obturare a glandelor sebacee, urmata de formarea de puncte negre, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile