eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


REFLEXOTERAPIE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie

Masajul cu mana


Masajul cu mana

Masajul cu mana


Conditia prealabila a unui masaj bun este ca masorul si persoana masata sa stea sezand comod, si cat se poate de relaxat.

Pozitia pentru masarea zonelor reflexogene ale talpii piciorului:


Piciorul persoanei careia I se executa masajul se pune pe genunchiului masorului, asa ca talpa respectiva ramane libera pentru a fi masata.Pozitia pentru masarea zonelor in regiunea degetelor si ale oaselor metatarsiene (dosul piciorului)


Persoana ce urmeaza a fi masata se aseaza intr-o parte intinzand masorului, dupa caz, parte interiora sau cea exterioara a piciorului.

Deci persoana bolnava sta in fata noastra in pozitia corespunzatoare si putem incepe cu masarea. Aceasta poate fi executata fie cu pulpa degetelor mari (atentie: unghiile sa fie taiate scurt), fie cu falangele degetelor. Imporant este sa folosim crema suficienta, chiar cea mai ieftina alifie, va corespunde daca se va obtine cu ea o buna alunecare. In conformitate cu pozitia punctului masat vom masa fie cu miscari circulare, fie cu miscari laterale de dute-vino.Ati putea intreba: Nu trebuie oare masat in directia spre cord?. Acest lucru trebuie facut in cazul unor suprafete mai intinse cum este zona pentru sciatica, in acest caz masam cu presiune in directia inimii, iar la revenire alunecam usurel.

Motivul acestei reguli: sa impingem odata cu masajul si curentul limfatic spre centru; daca folosim presiune in directia spre periferie, circulatia limfatica este impiedicata; lucru de evitat deoarece majoritatea oamenilor prezinta si asa o circulatie limfatica slaba.

Cat de mare sa fie presiunea in timpul masajului? Se incepe domol si se mareste cu tact apasarea. Pentru a sti cand am ajuns la limita suportabilitatii trebuie sa observam mereu trasaturile fetei aceluia pe care il masam.

Alte materiale medicale despre: REFLEXOTERAPIE
Automasajul trunchiului se executa pe regiuni, incepand cu spatele, continuand cu peretele abdominal si terminand cu peretele toracic. Automasa [...]
Membrele inferioare pot fi masate pe segmente sau pe toata lungimea lor. Putem masa pe rand intai membrul inferior din dreapta, apoi pe cel din st [...]
Aplicat in scop igienic, masajul constituie o metoda de ingrijire obisnuita a corpului. Masajul igienic poate contribui la imbunatatire cont [...]

Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre reflexoterapie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile