eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Oftalmologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » oftalmologie

Blefarospasmul


Este o contractie involuntara a muschiului orbicular al pleoapelor. Apare frecvent ca raspuns la durerea oculara. Blefarospasmul repetitiv, care il poale orbi efectiv pe pacient, face parte din categoria distoniilor focale ( MMC, p. 428). Daca afectiunea nu este recunoscuta, este usor ca pacientul sa fie diagnosticat ca isteric si sa consideri ca inchiderea ochilor este deliberata - mai ales ca pe masura ce medicul il chestioneaza pe pacientul speriat, cu atat blefarospasmul poate deveni mai important (stresul este un important factor agravant).

Prezentare. Raportul femei/barbati este de = 1,8. Blefarospasmul este precedat adeseori de un clipit exagerat. Pot fi prezente si alte distonii (ex: oro-mandibulara). Debutul este de obicei unilateral, dar afectiunea devine bilaterala. Pacientii pot prezenta multiple gesturi prin care incearca sa reduca blefarospasmul, cum ar fi atingerea sau impingerea pleoapelor - o varianta de "geste antagoniste" observata in alte forme de distonie.

Cauze.
Majoritatea necunoscute. Evenimente anterioare cu rol declansator: medicamente neuroleptice, boala Parkinson, paralizia progresiva v supranucleara.
Tratament. Medicamente: Nu exista panacee iar raspunsul este variabil - efectele pozitive avand tendinta sa dispara. Foarte utile sunt anti-colinergicele cum ar fi benzhexol-ul, 1 mg/zi PO, care se creste gradat pana la 5 mg/8 h (letele au 2 mg sau 5 mg). Atat agonistii (L-dopa, bromocriptina) cat si antagonistii de dopamina pot fi utili. Toxina botu-linica: cu ajutorul unor doze de ordinul nanogramelor din aceasta toxina ce sunt injectate in muschiul orbicular al pleoapelor se realizeaza o paralizie temporara flasca a acestui muschi. Unele persoane pot fi astfel ajutate sa-si recapete efectiv vederea. Neurotoxina se leaga la terminatiile nervilor periferici si inhiba eliberarea de acetilcolina. Tratamentul trebuie repetat la intervale de 3 luni. Tratamentul suporti Pacientii pot obtine un sprijin considerabil din partea Dystonia Society.Alte materiale medicale despre: OftalmologieFovea (macula) este singura parte a retinei care realizeaza o vedere 6/6. Modificarile patologice care intereseaza aceasta regiune provoaca cele mai s [...]
Cand identifici o cataracta, dozeaza glicemia (pentru a exclude DZ). Cataracta este o opacifiere a cristalinului. La nivel mondial, principalele patr [...]
Trahomul. Este cauzat de Chlamydia trachomatis (serotipurile A, B si C). Aceasta afectiune este raspandita prin intermediul prosoapelor, degetelor si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre oftalmologie

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile