eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Kinetoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » kinetoterapie

Definitia reabilitarii


Sfera conceptului de reabilitare se contureaza extrem ele vasta si cu multiple implicatii si rezonante sociale. Vazuta sub aceasta forma, reabilitarea devine, din obligatie medicala o obligatie sociala. in acest spirit, consideram ca o definitie mai completa poate fi enuntata astfel : "Reabilitarea reprezinta o forma de asistenta medico-sociala complexa, dar in acelasi timp unitara in conceptie, care se desfasoara continuu si are ca scop final reintrarea deficientilor in societatea productiva, mijloacele ei de actiune urmarind obtinerea unor valori optimale ale tuturor celor patru parametri vitali ai oricarui individ : capacitatea morfo-functionala, starea psihica, pregatirea profesionala si conditia sociala.


Desigur, termenul de reabilitare poate fi considerat neadecvat si valoarea lui se discuta inca in unele tari ativ cu aceea a altor asa-zise sinonime, cum ar fi termenii de reeducare, readaptare, recuperare etc, care par mai familiare. in limbajul fiecarei tari exista, evident, o anume rezonanta specifica fata de fiecare clin acesti termeni. Scoala franceza accepta, de exemplu, termenul de reeducare, pentru ca cel de reabilitare se refera in special la actiunea de reeducare a infractorilor. Chiar "Dictionarul Limbii Romane Moderne" afirma ca a reabilita inseamna "a resili buna reputatie, a dezminti invinuirile aduse ; a reintegra pe cineva in drepturile pierdute (in urma unei condamnari)". Unele tari din Europa au adoptat termenul de readaptare, considerat cel mai apropiat ideii de redare a deficientului unui mod de viata util societatii. Altele, pe cel de recuperare.In ultima instanta, dupa cum am mai afirmat, desigur ca nu termenul este important, ci continutul lui si mai ales transpunerea in practica sociala a scopurilor procesului respecti Ni se pare insa firesc ca unui continut nou sa i se confere pe cit posibil o denumire cu noi rezonante si de aceea consideram ca, pentru tara noastra, termenul de reabilitare ramine cel mai indicat, urmind a fi folositi ceilalti termeni pentru diferitele scopuri ale reabilitarii. Aceasta cu atit mai mult cu cit majoritatea tarilor l-au acceptat ca atare, fiind deci termenul cu cea mai larga circulatie.
Daca acceptam termenul de reabilitare pentru procesul general la care ne referim si cunoscind scopurile finale ale acestui proces, putem accepta in subsidiar termenii de recuperare medicala, readaptare psihica, educare sau reeducare profesionala si readaptare sociala.



Alte materiale medicale despre: Kinetoterapie

Medicina conventionala actioneaza in practica in mod incomplet si compartimentat. Sa luam exemplul simplu al unui accidentat care a pierdut un membru [...]
In alcatuirea programelor de recuperare se iau in considerare o serie de parametri generali si locali. Parametrii generali de cea mai mare ins [...]
Ca in orice domeniu de activitate in care intervin colective pluridisciplinare, nici in .domeniul reabilitarii nu .se pot obtine rezultatele cele mai [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre kinetoterapie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile