eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Capsicum annuum


Ardeiul iute face parte din familia Solana-ceae.
Actiunea dozelor ponderabile e prea bine cunoscuta pina si unora dintre pruncii care-si sug degetul.
Tinctura-mama se prepara din capsulele cu seminte ajunse la maturitate.

Remediul este descris de Hahnemann.
Bolnavul care beneficiaza in principiu de Capsieum este agravat in aer liber sau neacoperit, si ameliorat in timp ce maninca si la caldura.

Capsicum este atit remediu cronic, cit si al unor afectiuni acute. De la cea de a 7-a la a 30-a dilutie centezimala se foloseste pentru combaterea obezitatii cu falsa pletora si anergie, a obezitatii bautorilor de bere sau a sedentarilor indolenti. Bolnavul friso-neaza la cel mai mic curent de aer. Este frecnt blond cu ochi albastri, cu buze fisurate, cu obrajii si nasul rosu (sau, in orice caz, cu capacitatea de a rosi usor), dar obrajii sint reci la contact. Bolnavul e hipersensibil la zgomote, mirosuri, alcool, bere si cafea. Poate fi obsedat de ideea sinuciderii, ca utopie, fara impulsuri sau dorinte. Mai retinem : cefalee pulsatila si digestie dificila. De la dilutia a 4-a la a 30-a centezimala se utilizeaza in dispepsiile acide ale alcoolicilor, cu pirosis, balonari si tendinta la diaree, cu preferinta pentru condimente si cafea (care il agraaza).

Pentru a provoca dezgust fata de vin sau alte bauturi se pot pune 5 picaturi de tinctura mama intr-un litru. Am obtinut personal, la pacienti ai mei, rezultate exceptionale astfel.
Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a pot rezolva un anumit tip de hemoroizi arzatori, cu scurgere de mucus sangvinolent.

Febrilul care frisoneaza de cite ori bea apa si e insetat mereu, cu transpiratii colorind in galben lenjeria, ca si acela cu faringele inflamat beneficiaza de pe urma administrarii celei de a 4-a dilutii centezimale, ca si bolnavii de enterite disenteriforme sau rec-tito, cistite, uretrite (blenoragii anergice), pielite si mastoidite.

Dilutiile a 4-a si a 5-a centezimala sint acti intr-o serie de raguseli cronice, astm cataral, bronsite fetide, cangrene pulmonare, catare respiratorii cu tendinta la cronicizare.
Zissu si Guillaume recomanda remediul si in durerile artritice la tipul descris.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte clin familia Anacardiaceac, plante lemnoase, cu suc rasinos sau laptos. Tinctura-mama se prepara din fructul sfarimat. Administrarea de do [...]
Face parte din familia Rannunculaceae. Romanii ii spun ruscuta de primavara. Si in limba germana e caracterizata ca planta de primavara. in franceza i [...]
Castravetele purgativ face parte din familia Cucurbitaceae. Dozele ponderabile produc diaree. Administrarea repetata provoaca o hipersensibilitate ne [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile