eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Veratrum viride


Face parte din familia Liliaceae.
Administrarea de doze ponderabile la omul sanatos produce : congestia inflamato-rie acuta a creierului si a meningelor cere-brospinale cu agitatie, cu tendinta convulsi si apoi la torpoare, congestie inflamatorie acuta a plamanului sau a rinichilor, inflamarea gastro-intestinala cu spasme gastrice sau esofagiene violente, dupa o excitatie circulatorie acuta (pletora, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale), o slabire a miocardului si a pulsului.

Tinctura-mama se prepara prin macerarea in alcool a tei proaspete, procurata in preriile americane.
Modalitati. Agrare la miscare si dimineata la trezire ; ameliorare la presiune si masaj.In sculopatii cerebrale, meningite, me-ningo-encefalita, se utilizeaza dilutii de la a 3-a decimala si a 4-a centeziraala. Bolnavul, in general sangvin si pletoric, prezinta brusc : fata calda si rosu livida, palind la asezarea in pat, ochi injectati, pupile dilatate, carotide pulsind intens, pulsul initial plin si rapid, apoi rar si slab, gura uscata, limba cu o dunga rosie si uscata pe mijloc, transpiratii calde si abundente, febra mare vesperala, sete cu dorinta de mici portii dese de apa, cefalee ameliorata de presiune, pulsatii arteriale percepute mai ales la carotida si la femorala dreapta, spasme musculare, ameteli si diplopie, daca incearca sa se miste. Tendinta la delir furios.

Aceleasi dilutii sint active in debutul unor pneumopatii acute. Temperatura bolnavului este semnificativ mai mica dimineata. Bolnavul viseaza apa si prezinta dermatografism pozitiv.
In puseul pletoric acut se utilizeaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a. Din loul clinic de mai sus lipseste febra. Bolnavul se simte mai rau dimineata, prezentind vertij matinal, dispnee. Puseul congestiv poate fi provocat de expunerea la soare puternic a hipertensivilor sau de intirzierea menstrua-tiei.

Aceleasi dilutii sint active in unele spasme si convulsii, fara transpiratii calde, ci,uneori, cu transpiratii reci si viscoase. Uneori este vorba despre o coree cu spasme, convulsii, sau despre o gastroenterita cu voma, agrata de bauturi reci, cu sughit intens si dureros intre orele 13 si 14, sau despre o dismenoree spasmodica premenstruala.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Usturoiul face parte tot din familia Liliaceae. Administrarea unor doze ponderabile, la om, produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digesti [...]
Nucul de Japonia face parte din familia Co-niferae.
Remediul prezinta lateralitate stinga. Dilutia a 4-a centezimala se utilizeaza atit in cefa [...]
Cetina de negi sau bradisorul face parte din
familia Cupressaceae. Poporul roman foloseste homeopatic de sute de ani sucul de cetina de negi, f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile