eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Sabina


Cetina de negi sau bradisorul face parte din
familia Cupressaceae. Poporul roman foloseste homeopatic de sute de ani sucul de cetina de negi, fara sa aiba constiinta acestui rafinament terapeutic, in timp ce alopatii ii recunosc numai virtutile aborti si hemostatice in metroragii (in doze ponderabile).

Administrarea repetata de doze ponderabile produce si o inflamare a seroaselor articulare.
Tinetura-mama se prepara din frunze proaspete.
Modalitati. Agravare la cea mai mica miscare, la caldura si aer cald. Ameliorare in aer curat.
Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a se utilizeaza in congestia uterina dureroasa, congestia renala, rectala, pletora abdominala, hemoroizi singerinzi.

Este vorba, de regula, despre o femeie trista, iriila, intolerabila la muzica, aceasta enervind-o si facind-o sa plinga. Prezinta pletora abdominala cu senzatia de ptoza uterina, dureri trarsind de la sacrum la pubis, cu periodicitate, ca in travaliu, senzatie de arsura pulsatila in regiunea rinichilor, dureri sacro-lombare iradiate pe fata anterioara a coapselor, tendinta la metroragii si la hemoroizi singerinzi, excitatie sexuala, pulsatii la nilul tuturor vaselor sangvine, mai ales daca menstrele intirzie, cefalee aparuta brusc si trecind greu, cu senzatie de exoftalmie si, uneori, rtij. Constipatia si toate manifestarile de mai sus sint agravate de caldura si ameliorate de aer proaspat si in aer liber.

In metroragiile post partum, mai ales daca exista resturi placentare in uter, sau dupa avorturi, ca si in menoragii se administreaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a intre menstre si de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala in timpul hemoragiilor. Remediul e activ mai ales in cazul femeilor sicosice sau reumatice iriile, cu pletora abdominala si congestie uterina, cu o scurgere sangvinolenta iritanta si fetida.Durerile merg direct din regiunea sacro-iliaca la pubis sau din vagin spre uter, sint agravate intr-o camera calda si ameliorate in aer liber.

In reumatism, guta, artrita incheieturii miinii sau a gleznei, talalgie, se utilizeaza di-lutiile a 4-a sau a 5-a centezimale. Bolnavul este un neuroartriticsau un sicosic cu articulatii rosii, stralucitoare si atit de calde, incit suferindul le dezleste noaptea. Durerea e alinata in aer liber. Durerile sint agravate si daca membrele sint lasate sa atirne. Dupa criza acuta, ramin suferinte cronice, cu aceleasi caractere si nodozitati gutoase in plus. Remediul este activ mai ales la gutosi ale caror crize articulare alterneaza cu hemoragii (hemoroizi sau metroragii).

Dilutia a 4-a centezimala sublingual si tinctura-mama local rezolva rucile si excrescentele sicosice de la nilul orificiilor cutanato-mucoase (mai ales in regiunea genitala si anus), insotite de prurit sau senzatie de arsura si escoriatii.
Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Roua ceriului sau iarba fiarelor face parte din familia Droseraceae. Este o planta car-nivoara.
Tinctura-mama se prepara din planta intreaga, r [...]
Hahnemann a experimentat carbunele din lemn de mesteacan in doze ponderale si homeopatice. In doze fiziologice se administreaza in dispepsiile flatule [...]
Pilocarpus jaborandi face parte din familia Cuspariaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca transpiratii abundente, sialoree, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile