eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Solidago


Face parte clin familia Compositae.
Administrarea de doze ponderabile produce o insuficienta renala cu dureri in unghiul eostolombar, oligurie si tendinta la edeme, insuficienta hepatica cu flatulenta, tendinta dizurica, petesii pe tegumentele membrelor inferioare.

Dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala se intrebuinteaza in insuficienta renala, litiaza renala, fosfaturie, albuminu-rie, disurie. Ca lou clinic, retinem : oligurie, tendinta la reumatism si azotemic ; urinile sint inchise la culoare, rosiatice, cu depozit nisipos de fosfati, eventual si putina albumina. Limba e incarcata. Poate apare o durere lombara iradiata in abdomen si ca, agravata la miscare si presiune, si ameliorata stind culcat. Partea dreapta e mai sensibila. in cazurile avansate, poate sa apara un astm periodic cu expectoratie dificila si agravare nocturna. Bolnavul este ameliorat cind urineaza abundent.

El poate prezenta si un grad de insuficienta hepatica. Daca aceasta nu e combinata cu o atingere renala, se administreaza aceleasi dilu-tii, iar loul clinic are urmatorul aspect: limba incarcata, abdomen destins si flatu-lent, cu eventuale dureri periombilicale agravate de presiune intensa. Bolnavul are incontinuu un gust amar in gura, mai accentuat noaptea. Scaunele sint de consistenta si aspect variabil. Ficatul e mic, urina inchisa la culoare, exista frecvent o pioree alveolodentara, dureri lombare, catar naso-faringian. Mesele copioase agraveaza bolnavul, iar cele frugale il amelioreaza. Remediul ajuta cu precadere tuberculinicilor.
Isin, in a sa Materia medica, atrage atentia asupra faptului ca simplul drenaj nu reprezinta homeopatie, pentru aceasta trebuind sa existe un lou clinic similium.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Iridaceae.
In doze ponderabile, este un purgativ drastic, diuretic, stimulator al secretiilor ; administrarea repetata i [...]
Usturoiul face parte tot din familia Liliaceae. Administrarea unor doze ponderabile, la om, produce tulburari astenice cronice ale mucoaselor digesti [...]
Physostigma venenosum face parte din familia Leguminoase.
Dozele ponderabile provoaca tulburari paralitice cu fenomene spasmodice, cresterea te [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile