eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Iris versicolor


Face parte din familia Iridaceae.
In doze ponderabile, este un purgativ drastic, diuretic, stimulator al secretiilor ; administrarea repetata in doze alopate provoaca eruptii pustuloase sau psoriaziforme, dureri articulare (umar drept, lomba sau sciatica stinga).
Tinctura-mama se prepara din rizom uscat.
Modalitati. Agravare seara si noaptea, prin repaus ; ameliorare prin miscare. Laterali-tate predominanta dreapta.

Tipul de Iris rsicolor (frecnt, dar nu constant) apartine temperamentului bilios, cu hiperaciditate gastrica, agravat de vreme calda, primavara si toamna, mai obosit dimineata decit seara, cu pielea nasului uleioasa si miros acru al corpului.
Dilutiile centezimale a 4-a si a 7-a sint acti in hiperclorhidrie, dispepsia acida, migrene cu arsuri epigastrice, pirosis, afectiuni pancreatice. Se resimte o arsura la nilul intregului tub digestiv sau numai pe anumite portiuni ale acestuia, mai frecnt epigastric. Vomita usor ; ficatul e mare, sensibil, uneori dureros. Pofta de min-care e slaba.

Limba e uscata, saburala pe margini si rosie pe mijloc. Saliva e abundenta si viscoasa. Bolnavul prezinta fie constipatie cu colici flatulente, fie diaree arzatoare in episoade periodice, agravata noaptea, precedata si insotita de colici flatulente si urmata de arsura anala. Aceleasi dilutii se utilizeaza si in durerea de umar drept agravata de miscare si in artrita coxo-femurala si in sciatica stinga.

Dilutia a 4-a centezimala se administreaza in eruptiile pustuloase sau impetiginoase, la fata sau in jurul gurii, sau in zona Zoster arzatoare (dreapta), sau in leziuni psoriaziforme la plicile membrelor, la un hepatic (migrenos sau nu). Aceeasi dilutie si urmatoarea sint acti in diareile arzatoare, intre orele 2 si 3 noaptea. Bolnavul e in general constipat. Poate apare prolaps rectal si, entual, voma.

Migrenosul periodic poate raspunde la dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a. Cefaleea, mai des frontala si pulsatila, e mai intensa simbata si duminica, atunci cind bolnavul lucreaza mult in timpul saptaminii. Poate fi acompaniata de tulburari de dere.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Boraginaceae.
Administrarea de doze ponderabile provoaca depresia centrilor cerebrospinali cu lentoare si confuzie cere [...]
Coada soricelului (Achillea millefolium) face parte din familia Compositae.

Administrarea repetata de doze ponderabile are ca efecte : [...]
Alunul vrajitoarelor face parte din familia Saxifragaceae.

Administrarea de doze ponderabile are efecte astringente, vasoconstrictoare [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile