eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Physostigma


Physostigma venenosum face parte din familia Leguminoase.
Dozele ponderabile provoaca tulburari paralitice cu fenomene spasmodice, cresterea tensiunii oculare cu contractia pupilei, va-gotortie, incetinirea cordului, cresterea presiunii arteriale, liipersecretie mai ales digestiva.

Dilutiile centezimale do la a 5-a la a 18-a se utilizeaza in paralizii, paraplegii, paralizia bratului sting, pareza generala cu spasme, tulburari paretice de acomodare.

Ceea ce caracterizeaza starea bolnalui este coexistenta tulburarilor paretice sau paralitice cu fenomene de excitatie. Bolna-l, in general hipertensiv si vagoton, resimte o mare slabiciune musculara si tulburari locomotorii cu tendinta paralitica. Muschii se contracta greu. Pleoapele sint foarte grele. Vertijul e agravat la inchiderea ochilor. Pierderea coordonarii motorii se asociaza cu atrofia musculara progresiva si cu furnicaturi, mai ales in bratul sting. Limba este amortita, lasa senzatia c-ar fi umflata si arsa. mai ales in virf si pe marginea stinga.

Mai retinem : constipatie, bra-dicardie, tendinta la hipotermie. La aceste semne clinice se adauga tulburari spasmodice : spasme palpebrale si oculare, crampe la nivelul miinilor, secuse la nivelul membrelor in momentele premergatoare adormirii, palpitatii cu senzatie de pulsatii in tot corpul (mai ales, ca inima bate pina in git), tremuraturi accentuate dupa emotii sau suparari, bula faringiana, dispnee cu suspine.

Si psihismul e afectat : mare activitate cerebrala, persistind in somn (vise inspaimin-tatoare), cu teama de a innebuni. Secretiile sint abundente, se simte mai rau dimineata, nu suporta nici frigul, nici caldura si are oroare de apa rece.

Dilutiile centezimale de ]a a 5-a la a 9-a sint active in tulburarile paretice oculare, tulburari de acomodare, dureri sau tulburari oculare la astigmati si miopi, in urmarile surmenajului ocular (cefalee, dureri oculare, tulburari vizuale), blefarospasm, nistagmus. Fenomenele sint declansate sau agravate de eforturi vizuale, ca si o cefalee frontala. Durerile sint sporite de frig si de caldura. Uneori, puncte negre sau stele.

In conlsii, tetanos si epilepsie se administreaza, in crize : dilutia a 4-a centezimala, la 30 minute, iar intre crize dilutiile centezimale de la a 9-a la a 18-a. Conlsiile sini provocate de traumatisme, emotii, suparari sau bai reci, bolnavilor slabi, cu oroare de apa rece si mare activitate cerebrala in mod obisnuit. Orice curent de aer agraveaza aceste conlsii, precedate uneori de tremuraturi.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Coada calului (Equisetum arvense) face parte din familia Equisetaccae.

Administrarea de doze ponderabile are ca efect catarul acut sau [...]
Face parte din familia Myristicaccae.
A fost numita 'bisturiul homeopatilor\", intrucit poseda o actiune rapida asupra abceselor in formare, ma [...]
Numita homeopatic si Stilla, face parte din familia Ranunculaceae.
Alopatic, se utilizeaza ca sedativ usor al sistemului nervos si antalgic, in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile