eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Ruta


Ruta sau rnantul face parte din familia Rutaceae.

Administrarea repetata de doze ponderabile produce dureri reumatice mai ales la nivelul tendoanelor flexorilor si la incheieturile miinilor( eventual si nodozitati), inflamarea periostului si a cartilajelor, dureri de ochi, inflamarea mucoaselor (rectala, gastrica si duodenala), iritatie cutanata.
Empiric, in medicina populara, se utilizeaza contra intepaturilor de tintar (L. Lu-pascu, 1890) si in tulburarile digestive (V. Bianu, 1910).

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a (local, in comprese sau frectii : tinctura-mama sau primele 3 dilutii decimale), se administreaza in reumatisme, dureri tendinoase, cartila-ginoase, articulare sau periostale, tendinite, sinote, bursite, refractia tendoanelor flexorilor miinii si piciorului, lumbago. In general, este vorba despre bolna cronici, care au impresia ca li s-au scurtat tendoanele.

Exista, frecvent o slabiciune in picioare, cu durere pe fata anterioara a gambei; in lom-balgii, bolnavul se simte ameliorat stind culcat pe spate, dar in sciatica, pozitiile asezat si culcat agraveaza starea bolnavului. Remediul e mai activ in cazul bolnalor robusti, sangni si iriili, cu tendinta depresiva, chiar melancolica, seara.

Dilutia a 4-a centezimala (local

tinctura-mama in comprese) se administreaza in entorse, lumbago traumatic, in urmari ale contuziilor si traumatismelor osoase sau periostale, in periostita traumatica, tendinite posttraumatice. Durerile sint mai intense in pozitia sezind sau culcat, mai ales pe partea dureroasa, cxceptind lombalgiile

ameliorate culcat pe spate.
Dilutiile a 4-a si a 5-a centezimala rezolva o serie de dureri oculare, conjunctite, aste-nopie prin oboseala sau surmenaj zual. Exista tendinta de a se freca la ochi, cu senzatie de arsura consecutiva si o iritatie locala dupa efort zual deosebit, prelungit.

In prolapsul rectal al constipatilar sau al lehuzelor, cu durere rectala stind asezat si edentiere a prolapsului la aplecare inainte sau stind pe ne, si cu perineul sensibil la atingere, se administreaza dilutiile centezi-male a 4-a si a 5-a. In tumorile rectale, cu dureri iradiind spre ca si uretra, la sfirsi-tul mictiunilor sau intre acestea, cu senzatia ca ca e mereu plina, se administreaza primele trei dilutii decimale.
In gastralgii si in tulburarile gastrice cu intoleranta la carne dau rezultate dilutiik. a 4-a si a 5-a centezimale.

Este vorba despre : eructatii putride, urticarie, greata si coma, o senzatie obisnuita de tensiune epi-gastrica dupa fiecare masa, ameliorata bind lapte. Uneori se remarca o sete e cu preferinta pentru bauturi reci.

Dilutiile de la a 3-a decimala la a 4-a centezimala conn in eruptiile eritematoase sau culoase aparute dupa ingestie de carne. Pruritul isi schimba sediul prin grataj.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Ferula sumbul face parte din familia Ombe-liferae.
Administrarea de doze ponderabile provoaca o hipersensibilitate nervoasa, excitarea inervati [...]
Badianul sau anasonul stelat face parte din familia Magnoliaceae.

Dilutiile centezimale a 3-a si a 4-a se utilizeaza in dureri la nivel [...]
Lacramioara face parte din familia Liliaceae. Administrarea de doze ponderabile produce (in ordinea crescatoare a cantitatilor) disparitia edemelor ca [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile