eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Phytolacca


Rumeioara sau cirmizul face parte din familia Phytolaccaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca inflamarea subaeuta sau cronica a seroaselor, tesuturilor osoase, fibroase si ci-catriciale, a fasciilor musculare si a pielii; de asemenea

inflamarea acuta sau cronica =a mucoasei faringiene, a ganglionilor limfatici sau a glandelor mamare ; iritatie renala cu albuminurie.
Tinctura--mama se prepara cu ta intreaga recoltata la maturitate.

Modalitati. Agravare noaptea, la miscare, la presiune, la expunere la frig ; ameliorare : in pozitia culcat ; lateralitate predominanta dreapta.
Se administreaza in inflamatiile, durerile si tumefactiile sinilor, mai ales la reumatice, dismenoreice cu menstre abundente si in avans, precedate de dureri mamare, sau la femei predispuse la deprimare. in alaptare, durerile iradiaza din mamelon in spate, in uter, entual

in tot corpul ; mameloa-nele sint fisurate si sensibile, in aceasta situatie, in mamite si mastite acute este eficienta dilutia a 4-a centezimala, in nodo-zitatile cronice

a 4-a si a 5-a ; mamalgiile neinflamatorii cedeaza la dilutiile centezi-male de la a 5-a la a 9-a. Si compresele cu tinctura-mama au efect pozitiv.
In angine, amigdalita, pericol de abces amigdalian, faringita difterica, faringita fo-liculara a oratorilor, se utilizeaza dilutia a 4-a centezimala si tinctura-mama pentru gargara (25 picaturi intr-un pahar cu apa calduta). De obicei, simptomatologia, inclusiv febra cu slabiciune si curbatura, se instaleaza dupa o schimbare a vremii (racire umeda). Limba e uscata, uneori incarcata la baza si foarte rosie in virf. Bolnavul e agitat.
In starile gripale se utilizeaza tot dilutia a 4-a centezimala, la care se adauga si a 5-a, in caz de reumatism articular acut sau subacut, artralgii si periostalgii, sciatica interesind fata externa a coapsei,tatalgie,blefarita si blefaroconjunctivita reumatismala.

-Aceleasi dilutii calmeaza durerile gingi-vale din durerile ce insotesc eruptiile dentare ]a copin mici.
In parotidita acuta sau cronica se administreaza dilutia a 4-a centezimala si tinctura-mama in comprese.

Aceeasi dilutie usureaza nevralgiile ano-rectale iradiate prin perineu, pina in penis, respectind modalitatile si terenul reumatic, entual tuberculinic sau luetic.

Tot dilutia a 4-a centezimala rezolva durerile de la nilul cicatricilor indurate, pe timp rece si umed.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Rumeioara sau cirmizul face parte din familia Phytolaccaceae.

Administrarea de doze ponderabile provoaca inflamarea subaeuta sau cronic [...]
Aralia quinquefolia sau radacina vietii face parte din familia Araliaceae.

In doze alopate, substanta este un tonic si afrodisiac. Admi [...]
Castravetele purgativ face parte din familia Cucurbitaceae. Dozele ponderabile produc diaree. Administrarea repetata provoaca o hipersensibilitate ne [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile