eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Kreosotum


Kreosotum se obtine rectificind de cite ori produsul rezultat din distilarea gudronului de fag, din care a fost izolat de Rpichenbach in 1832.

Administrarea de doze ponderabile produce : carii dentare, stomatite, constipatie. Alopatii l-au intrebuintat in tuberculoza pulmonara apiretica, bronsite cronice, ade-nite cronice.

Tipul care beneficiaza constant de Kreo-sotum este un copil limfatico-nervos subtire, crescind repede, slab, parind mai virstnic decit in realitate, cu fata palida, ochi incercanati, cianotic la timple si in jurul nasului si gurii, cu comisurile buzelor fisurate, sin-gerind usor. Acesti copii sint frigurosi, incapatinati, circotasi, niciodata satisfacuti. in prima copilarie prezinta tulburari de denti-tie cu diaree si iritarea regiunilor perineale si genitale. In a doua copilarie se obser carii precoce, adenopatii, incontinenta de urina in cursul primului somn.

La adulti, mai ales la femei, tenul este pa-lid-verzui, de aspect maladiv, cu ochi rosii si umezi, buzele uscate si obrajii calzi si rosii, in afara starilor inflamatorii acute sau a sindroamelor dureroase, bolnavul e deprimai, iriil, nelinistit, doreste totul si nu e multumit de nimic. in starile grave, poate avea pierderi bruste de constienta. in starile cronice, e trist, deprimat, disperat, gata sa plinga si are memoria slaba.

Dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a se administreaza in gingivitele singerinde, denti-tie dificila si dureroasa, carii dentare negricioase, odontalgii, scorbut, dispepsie hiper-clorhidrica, hematemeza, in vomele din sarcina, enterite, in diareea care poate insoti eruptiile dentare. Inflamatia este intotdeauna vie si arzatoare. Poate interesa tubul digestiv, total sau partial. Daca o stomatita se prelungeste, atingerea dentara poate merge pina la sfarimarea dintilor. Halena e de regula fetida, salitia abundenta si limba palida si flasca. Durerile sint ameliorate de caldura si agrate de frig. in inflamatiile gastrice, predomina tot senzatia de arsura. Greata e insotita de o senzatie de arsura bucala, iar voma e tardi, la mai multe ore dupa masa. Cu toate acestea, alimentele nu apar digerate. Apa bauta pare amara. Durerile sint ameliorate mincind, pentru a reveni dupa 3 ore.

Uneori arsura alterneaza cu senzatie de frig in stomac si in abdomen. Epigastrul e frecvent dur, mai ales de partea stinga, si pot aparea hematemeze abundente, de culoare inchisa. Bolnavul are tendinta de a slabi repede. Diareea e fetida, eventual cu scaune sanguinolente. Bolnavul e deprimat si iriil, iar in cazurile grave

obnubilat. in general, lipsesc transpiratiile.

Aceleasi dilutii sint active si intr-o serie de corize cronice si fetide, mai ales la ba-trini, in cangrene pulmonare, hemoptizii, metrite, cancer uterin, metroragii, leucoree corozi sau iritanta, menstre iritante si abundente, lolin iritante, arzatoare, inchise la culoare, fetide si intermitente, eventual cu vii arsuri ginale sau vulre, pruriginoase, insotind o pronuntata slabiciune a picioarelor. Se pot constata pierderi de singe dupa fiecare contact sexual.

Aceleasi dilutii dau rezultate in blefaro-conjunctivite si keratite, mai frecvent acute, cu lacrimare arzatoare si corosi. Exista o tendinta neta la ulceratii si o agrare la frig.

Dilutia a 4-a centezimala actioneaza in prurit si senzatie de arsura, mai ales la nivelul tegumentelor membrelor inferioare, chiar in absenta eruptiei, cu conditia agrarii vesperale, la frig, la caldura patului si la scarpinat. Alte localizari posibile : dosul mii-nilor, degete si fata. Aceeasi dilutie e acti in hemoragiile mucoaselor, ale tumorilor si ulceratiilor, dupa contact sexual si in hemo-filie.
Dilutiile eentezimale de la a 5-a la a 7-a se utilizeaza si intr-o scrie de afectiuni tiri-nare (incontinenta de urina in cursul primului somn, polakiurie nocturna, disurie, in picioare, ameliorata in decubit, mictiuni arzatoare cu urina pala, abundenta, fetida, corosi. in ultimul caz se prefera dilutiile a 4-a si a 5-a eentezimale, in senzatia de pulsatie arteriala adaugata vreuneia din riantele loului clinic de mai sus si in cazul unor dureri osoase sau articulare, mai ales intr-una din urmatoarele situatii : a) Durere lombara cu senzatia ca spatele se sparge, agrata de statui la pat si ameliorata de miscare ; b) Durere in degetul mare sting, cu redoare si senzatie de luxa-tie ; c) durere in coccis, iradiata in rect sau in gin.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Ceapa face parte din familia Liliaceae. Actiunea ei diuretica este cunoscuta inca din antichitate. Mai nou, i s-au stabilit: o actiune dezinfectanta, [...]
Banutelul sau paraluta (Bellis perennis) face parte din familia Compositae. Administrarea dozelor ponderabile provoaca staza venoasa si astenie. Spre [...]
Planta cu ghimpi din familia Apccineae.
Administrarea de doze ponderabile induce o stare tetanica asemanatoare cu cea din intoxicatia cu Nux vo [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile