eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mijloace terapeutice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » frumusete » mijloace terapeutice

Cuscuta

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Inca din timpurile de demult se foloseau in Orient semintele de cuscuta, o ta parazit, fara frunze, cu tulpini subtiri, rosiatice, asemenea unor smocuri de ata, pentru ameliorarea starii generale, in caz de slabiciune datorata unei virste inaintate.
Un efect rapid si puternic se obtine prin amestecul de seminte de cuscuta, fructe de lamii chinezesc si mumio. Pina si cei mai neputinciosi batrini prindeau puteri daca urmau cu regularitate tratamentul de mai jos:


seminte de cuscuta.. 6 lingurite

fructe de lamii chinezesc 2 lingurite


mumio.. 1 g (la 8 lingurite amestec)

Pentru prepararea decoctului se iau 2 lingurite amestec de seminte de cuscuta si fructe de lamii chinezesc, se maruntesc si se oparesc cu 200 ml apa. in paharul cu decoct se adauga un fragment de mumio in greutate de 0,2 g (de marimea unui bob de griu). Amestecul se lasa la infuzat aproximati30 minute, infasurat intr-un batic gros. Decoctul strecurat se consuma in 2 reprize (cite 100 g de fiecare), inainte de masa, in prima jumatate a zilei. Dupa orele 14-l5 ale zilei, daca nu exista intentia de a ramine treaz intreaga noapte, este mai bine sa nu se consume. Cura de tratament dureaza 20 zile, urmate de o pauza de 20 zile si de o repetare a procedurii (alte 20 zile).


Alte materiale medicale despre: mijloace terapeutice
Primele marturii in farmacopeea chineza despre utilizarea acestuia ca medicament dateaza din anul 250 i.H., fiind numit 'fructul cu mai multe gusturi\ [...]
Cu ulei vegetal te poti vindeca (dupa cum veti citi mai jos) de un numar insemnat de boli, fara sa apelati la preparatele medicamentoase chimice. imb [...]
a Pecingine. Se aplica la nivelul tegumentului afectat otet de mere nediluat, direct din sticla, de 4 ori pe zi si de 3 ori pe noapte, daca reusi [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre mijloace terapeutice

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile