eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Frumusete

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » frumusete

Masajul capului


Masajul capului
Masajul portiunii piloase a capului se realizeaza prin trei mijloace: miscari circulare, de impingere si prin mingiiere.
Masajul prin miscari circulare se executa cu patru degete de la mina dreapta si cea stinga. Palmele trebuie sa fie pe jumatate indoite, iar degetele usor desfacute. Masajul trebuie inceput de la sectoarele periferice ale portiunii piloase capilare si se termina neaparat in zona crestetului.
La deplasarea degetelor de la portiunile periferice ale zonei unde creste parul catre centru (crestetul capului) trebuie intensificata treptat presarea pe piele. La inceputul masajului, la limita de crestere a parului, presarea cu degetele pe piele trebuie sa fie minima, iar la masajul in zona crestetului capului, maxim. Nu trebuie sa se prinda portiuni mari de piele - diametrul lor nu trebuie sa depaseasca 2-3 cm pentru fiecare deget. Miinile se deplaseaza treptat catre crestetul capului. Prin aceste modalitati se prelucreaza intreaga suprafata a pielii capului de citeva ori.
Masajul capului prin miscari de impingere se numeste uneori de inmuiere. In acest caz, pozitia initiala a miinilor este aceeasi ca si la masajul prin miscari circulare. Dupa fiecare miscare de impingere degetele trebuie deplasate in alte puncte. Acest procedeu se poate executa stringind si desfacind degetele sau deplasind dupa fiecare miscare de impingere palmele.
Masajul de mingiiere are o actiune calmanta, executindu-se cu palmele. La realizarea masajului, toate procedurile trebuie alternate in permanenta. Astfel, dupa masajul cu miscari circulare se executa masajul prin mingiiere, apei masajul de inmuiere, care se incheie prin mingiieri.
Masajul cosmetic al capului se recomanda in scopul intaririi parului, precum si pentru caltia precoce si in cazul durerilor de cap dese. Contraindicatii la masaj sint bolile micotice, hipertonia de gradul I sau II.
Desigur, toti cei care doresc sa aiba par frumos, nu trebuie sa uite ca principala conditie este un mod de ata sanatos. Consumul de alcool, fumatul au o actiune foarte daunatoare asupra starii parului. O buna stare generala a organismului nu este posibila fara un mod de ata sanatos: plimbari in aer liber, gimnastica, calire, alimentatie variata si completa, bogata in tamine.
Alte materiale medicale despre: Frumusete

Automasajul trunchiului se executa pe regiuni, incepand cu spatele, continuand cu peretele abdominal si terminand cu peretele toracic. Automasa [...]
Membrele inferioare pot fi masate pe segmente sau pe toata lungimea lor. Putem masa pe rand intai membrul inferior din dreapta, apoi pe cel din st [...]
Aplicat in scop igienic, masajul constituie o metoda de ingrijire obisnuita a corpului. Masajul igienic poate contribui la imbunatatire cont [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre frumusete

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile