eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Droguri legale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » drogurile » droguri legale

Antichitatea opiului

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Cue de los Murcielagos (Grota Liliecilor), un sit neolitic de la Albunol, o localitate din sudul Spaniei, a fost explorat pentru prima data de arheologi pe la mijlocul secolului al XlX-lea. Acestia au gasit do ale existentei unui popor ce aseza in morminte, alaturi de alte obiecte specifice, teci de mac. Mult mai tarziu, cand acestea au fost datate cu carbon radioactiv, originea lor a fost situata in jurul anului 4200 I.Hr. Un antropolog, Richard Rudgley, care a publicat numeroase lucrari referitoare la consumul de droguri in cadrul civilizatiilor timpurii, considera ca acel popor consuma probabil ta pentru efectele sale narcotice.
Opiul a fost folosit ca tratament pentru diferite boli, apoi in cadrul unor ritualuri, iar in cele din urma ca sursa de placere: este foarte probabil ca toate aceste moduri si sensuri ale drogului sa fi dainuit vreme de milenii, adesea suprapunandu-se. Imediat ce o civilizatie atingea un stadiu de dezvoltare in care incepea sa se manifeste o activitate identificabila drept practica a medicinei (o profesie separata adesea doar in mod incert de cea de vrajitor sau de preot), opiul capata rolul unui panaceu. Toate marile autoritati medicale timpurii au sustinut cu fervoare folosirea opiului. Hipocrat, medicul grec considerat parintele medicinei; Calen, medicul roman ale carui teorii privind umorile corpului au influentat filosofia medicala vreme de secole; Avicenna, un celebru medic al scolii arabe - toti slaveau beneficiile opiului.
Opiul si-a gasit loc in medicina europeana atunci cand alchimistul si medicul german Paracelsius (1493-l541) a aratat ca acesta este solubil in alcool si, astfel, poate fi preparata o tinctura. In urmatoarele cate secole, utilizarea opiului in scop terapeutic a fost sustinuta in mod repetat in textele europene. Un medic londonez, dr. )ohn Jones, in lucrarea sa din anul 1700, Mysteries of Opium Reveal'd, a avut curajul sa abordeze si aspectul placerii oferite de aceasta substanta:"E ca o improspatare incantatoare si extraordinara a spiritului la aflarea unor vesti foarte bune sau in orice alt moment de mare bucurie - el a fost at (nu fara motive intemeiate) cu o masura blanda, permanenta, din acea placere al carei nume ni-l interzice modestia sa-l rostim."
And in vedere ca modestia nu se rnai poarta, "fiorul" indus de o injectie intravenoasa cu heroina este at adesea cu un orgasm.
Multi doctori isi amintesc momentul in care, pe cand erau studenti, au fost pentru prima data martorii calmarii durerilor unui pacient cu ajutorul unei injectii cu un opiaceu. Poate sa fi fost vorba despre administrarea drogului unei persoane aduse la camera de garda cu rani grave sau despre agonia indepartata pe loc pacientului chinuit de cumplitele dureri de piept provocate de un infarct miocardic. In anul 1680, doctorul englez Thomas Sydenham (1624-l689) scria: "Dintre leacurile pe care Atotputernicul a ales sa i le dea omului pentru ca acesta sa-si usureze suferintele, nici unul nu este atat de universal si de eficace precum opiul". Studentii medicinisti din prezent vor inta sa foloseasca inlocuitori moderni ai leacului eficace al lui Sydenham, insa este posibil sa i se alature acestuia in stima pentru deritii macului opiaceu.Alte materiale medicale despre: droguri legale
Cueva de los Murcielagos (Grota Liliecilor), un sit neolitic de la Albunol, o localitate din sudul Spaniei, a fost explorat pentru prima data de arheo [...]
Cloralul si bromurile s-au numarat printre numerosii precursori populari ai benzodiazepinelor, fara a avea insa niciodata un rol farmaceutic mai mult [...]
Medicii din Grecia Antica foloseau canabis in scop curativ. Ulterior, aceasta planta a fost prezentata in tratatele botanice. Leonhard Fuchs, in lucra [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre droguri legale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile