eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


bolile psihice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile psihice

Tulburari delirante persistente - tulburarea deliranta

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

TULBURARI DELIRANTE PERSISTENTE


Acest grup include o varietate de tulburari in care delirurile de lunga durata constituie unica, sau cea mai pregnanta caracteristica clinica, si care nu pot fi clasificate ca fiind organice, schizofrene sau a 454f55e fective. Ele sunt probabil heterogene, si o legatura nedeterminata cu schizofrenia. importanta relativa a factorilor genetici, caracteristicilor de personalitate si a circumstantelor existenaiale este nesigura, si, probabil, variabila..0 TULBURAREA DELIRANTA


Acest grup de tulburari se caracterizeaza prin dezvoltarea fie a unui singur delir, fie a unui set de deliruri corelate, care sunt, de obicei, persistente, si uneori pe toata durata vietii. Continutul delirului/delirelor este foarte variabil. Uneori ele sunt persecutorii, hipocondriace sau de grandoare, dar ele pot sa se refere la litigiu sau gelozie, sau sa exprime convingerea S. ca corpul sau este deformat sau ca altii cred ca el miroase sau ca este homosexual. alte tulburari psihopatologice sunt caracteristic absente, dar pot fi prezente in mod intermitent simptome depresive si, in unele cazuri, se pot dezvolta halucinatii olfactive si tactile. Sunt incompatibile cu acest diagnostic halucinatiile auditive, clare si persistente, simptomele tipice schizofreniei cum sunt delirurile de control si tocirile marcate ale afectului, precum si o dovada certa a unei boli cerebrale. Totusi, mai ales la pacientii varstnici, prezenta unor halucinatii auditive ocazionale sau tranzitorii nu exclud acest diagnostic, atat timp cat ele nu sunt tipic schizofrene si formeaza numai o mica parte din tabloul clinic global. Debutul este de obicei la varsta mijlocie, dar uneori, mai ales in cazul convingerilor de a avea un corp diform, el apare la varsta adulta timpurie. Continutul delirului si momentul emergenaei lui poate adesea sa fie corelat cu situatia de viata a S., de ex. delirurile de persecutie la membrii minoritatilor. Separat de actiunile si atitudinile direct corelate cu delirul sau cu sistemul delirant, afectivitatea, vorbirea si comportamentul sunt normale.

INDREPTAR DIAGNOSTIC:

Delirurile constituie cea mai proeminenta sau chiar singura trasatura clinica. Ele trebuie sa fie prezente cel putin 3 luni, si sa fie in mod clar personale, mai curand decat sub-culturale. Simptomele depresive sau chiar un episod depresiv complet (F32.-) pot aparea intermitent, indicand ca delirurile persista chiar si cand nu exista o tulburare a dispozitiei. Trebuie sa nu existe do ale unei boli cerebrale, sa nu existe halucinatiile auditive sau acestea sa fie doar ocazionale, si sa nu existe un istoric de simptome schizofrene (deliruri de control, transmiterea gandurilor, etc.).


Include: paranoia, psihoza paranoida, parafrenia (tardiva), sensitiver Beziehungswahn.

Exclude: tulburarea paranoida de personalitate (F60.0), psihoza paranoida psihogena (F23.3), reactia paranoida (F23.3), schizofrenia paranoida (F20.0).


.8 alte TULBURARI DELIRANTE PERSISTENTE

Aceasta este o categorie reziduala pentru tulburarile delirante persistente care nu indeplinesc criteriile pentru tulburarile delirante (.0). Aici trebuie codificate tulburarile in care delirurile sunt insotite de voci halucinatorii persistente sau de simptome schizofrene, insuficiente insa pentru a indeplini criteriile de la schizofrenie (F20.-). Tulburarile delirante cu durata mai mica de 3 luni trebuie codificate totusi, cel putin temporar, la F23.-.


Include: dismorfofobia deliranta, starea paranoida involutiva, suspiciozitatea paranoida.


.9 TULBURAREA DELIRANTA PERSISTENTA NESPECIFICATA

Alte materiale medicale despre: bolile psihice
In tratarea tulburarilor menstruale, se folosesc de multe ori aceleasi plante pentru probleme diferite. Succesul tratamentului depinde de felul in [...]
Scopul acestui regim este de reechilibrare a bilantului azotat si de reechilibrare a tulburarilor hidro - electrolitice. Specificul acestui regim este [...]
Cele mai multe simptome ale menopauzei se pot trata acasa fara ajutorul medicului. Nici barbatii nu sunt scutiti de simptomele ce apar atunci cA [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile psihice

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile