eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


bolile psihice

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile psihice

Abulie

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

ABULIE

Tulburare a vointei caracterizata prin lipsa de vointa, de promptitudine, de spontaneitate si de initiativa intr-o activitate. Bolnavul abulic sta de obicei nemiscat, timp indelungat, raspunde greu si lacunar la intrebari si nu executa nici o comanda solicitata de interlocutor.

Se observa mai ales in schizofrenii, confuzie mintala, depresie, intoxicari cronice medicamentoase, melancolie, etc.

Ar fi bine sa se gaseasca un bun psihoterapeut care va va sfaturile cele mai utile. Se va cauta sa se caute cauza care a produs aceasta afectiune si apoi se va vedea ce anume Ii produce teama, frica sau frustrare, pentru ca in majoritatea cazurilor cu acestea va trebui sa luptati.

Se va sta de vorba cu bolnavul (a) cat mai apropiat si in special urmarind evolutia pulsului. Daca abordand un anumit subiect veti vedea ca acel subiect produce o modificare a pulsului se va insista cu mare atentie pentru a vedea ce anume il afecteaza.

In functie de acest lucru se va stabili si metoda de tratament cea mai potrivita pentru acel bolnav.

Se va cauta sa fie inconjurat cu cea mai atenta grija si i se va arata muta dragoste. Este foarte important sa se gaseasca o motivatie pentru care sa merite bolnavul sa traiasca.

De asemenea in cursul noptii se vor indeparta toate sursele de zgomot din preajma asigurand atat confortul termic necesar cat si linistea fizica (fara telefon, radio, etc). De asemenea se va avea in vedere ca in camera in care doarme sa fie temperatura potrivita pentru bolnav.

Toate intrerupatoarele vor fi dotate cu becuri mici care sa le arate locul cu precizie. In cazul in care are teama de intuneric, treptat i se va reduce iluminatul pe timpul noptii, pentru a se reobisnui sa doarma cu lumina stinsa.

Se pot incerca diferite procedee pentru acest lucru, dar depinde foarte mult de rabdarea celor din jur si chiar de inventivitate.

Pentru a se putea odihni noaptea se va da inainte de culcare cu 2 ore o tinctura din una dintre tele: talpa gastei, roinita, sunatoare, unguras, valeriana. Se va testa una dintre acestea. Se va incepe prin a da 10 picaturi-l lingurita.
Se vor evita conflictele de orice fel.

Se vor administra multe sucuri din legume si fructe, de asemenea se va insista pe consumul fructelor oleaginoase care sunt foarte importante.

Se va cauta sa se restabileasca circulatia periferica. Nu trebuie ca bolnavul sa stie ca aceste tratamente sunt pentru abulie ci se va motiva o alta afectiune (varice, hemoroizi, etc). Niciodata nu i se va spune ca tratamentul este contra abuliei si nici nu se va aminti ca sufere de aceasta afectiune.

In privinta mancarii se va insista pe consumul a cat mai multe legume de orice fel si consumate de asemenea in ce fel se poate pentru ca sa fie acceptate de bolnav.

Nu se va exagera cu dragostea pentru ca acesti bolnavi sunt foarte susceptibili si simt imediat ca este o exagerare si ati distrus tot ce ati realizat pana in acel moment.

Se va cauta sa i gaseasca un serviciu care sa-i placa si care ar putea sa-i aduca diferite ocupatii care sa-l intereseze.

In general aceste afectiuni apar la copin care nu sunt caliti si nu prea au avut necazuri in timpul cresteri. In general peste 80% din cazuri sunt unicul copil sau poate cel mai mic si cel mai infofolit si mai grijit. In familiile cu multi copii nu se iveste la nici unul aceasta afectiune. Este deci o greseala a parintilor. O greseala in educatie. Cu rabdare se poate vindeca, dar trebuie si mare atentie.

Alte materiale medicale despre: bolile psihice
TULBURAREA DELIRANTA INDUSA         Este o tulburare deliranta rara, trtita de doua sau mai multe persoane cu leg_turi emotionale stranse. Numai [...]
DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER:         Boala Alzheimer este o boala cerebrala degenerativa primara, cu etiologie necunoscuta, avand trasaturi caract [...]
TULBURAREA AFECTIVA BIPOLARA         Aceasta tulburare este caracterizata prin repetate (cel putin 2) episoade in care nivelele de dispozitie s [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile psihice

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile