eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Scolioza


Scolioza

SCOLIOZA

Scoliozele grave nu se pot trata. Este preferabil sa fie prevenite, de aceia consideram ca este foarte bine ca parintii sa stie ca o data deformata coloana vertebrala foarte greu sau poate niciodata nu se va mai reface.

Parintii vor fi atenti la atitudinea copiilor si vor semnala medicului cele mai mici deformari. Uneori este vorba despre un membru mai scurt. La picioare se observa imediat si medicul sesizat va face corecturile necesare in functie de stare si de afectiunea respectiva.

Se constata de asemenea atitudinea in banca, la masa, se corecteaza din timp tulburarile de vedere care fac pe copii sa se apropie prea mult de banca sau masa si sa-si deformeze coloana. Aceste afectiuni pot apare in situatiile de oboseala continua, in special la fete, care de asemenea poate sa duca la deformari ale coloanei si scolioza.

Prevenirea carentei de aer, soare, vitamine naturale, subalimentatia datorita curelor de slabire, surmenajul, tulburarile endocrine si ale pubertatii sunt generatoare de dezvoltarea afectiuni acesteia foarte grave.

Se va insista pe exercitii fizice, gimnastica, eventual chiar gimnastica respiratorie care poate sa fie o buna metoda pentru prevenirea scoliozei.

Se va face gimnastica medicala, obligatoriu impreuna cu gimnastica respiratorie ani de zile. Practic pe toata perioada cresterii.



Indiferent insa de forma trebuie ca gimnastica sa fie pentru fiecare separat individualizata, pentru ca nu se poate prescrie unul sau mai multe seturi de exercitii care sa fie valabile pentru fiecare in parte.

Deci la cea mai mica deformatie va trebui sa mergeti la gimnastica medicala si nu o zi doua, ci ani de zile si gimnastica va fi practicata cu perseverenta, altfel are de suferit intreg organismul, pentru ca deformarea coloanei aduce foarte multe alte afectiuni.

Se va introduce in alimentatie multe vitamine: polen de albine, laptisor de matca sau drojdie de bere, perioade lungi.



Galerie de imagini si poze medicale: scolioza


imagine cu scoliozaimagine cu scolioza imagini scoliozaimagini scolioza poza despre scoliozapoza despre scolioza images scoliozaimages scolioza


Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor




SIMPTOME Scolioza, o curbare anormala in lateral a coloanei vertebrale, poate fi prezenta daca, privind din spate: a intregul corp pare sa fie in [...]
RADIODIAGNOSTICUL AFECTIUNILOR ARTICULARE Metodele de examinare a articulatiilor sunt: Radiografia de fata si profil ativ cu artic [...]
Osteopatii endocrine Majoritatea afectiunilor glandelor endocrine produc leziuni ale scheletului de diferite grade in raport cu s [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile