eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile oaselor

Intreruperea sarcinii din cauzele starilor patologice ale aparatului locomotor

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements

INTRERUPEREA SARCINII DIN CAUZELE STARILOR PATOLOGICE ALE APARATULUI LOCOMOTOR

In aceasta categorie intra urmatoarele stari patologice care se agraveaza in timpul sarcinii si indica avortul:

Tuberculoza osteo-articulara: constituie totdeauna o indicatie de intrerupere a sarcinii in formele evolutive ale articulatiilor mari (coxo-femurala, genunchi, sacro-iliaca), precum si in tuberculoza coloanei vertebrale (morbul Pott).

Se intelege prin forme evolutive, tuberculoza osteo-articulara care prezinta stare febrila, inapetenta, pierdere in greutate, sudoratie, viteza de sedimentare a sangelui crescuta, iar radiografic decalcifiere avansata a focarului osos.

Tuberculoza osteo-articulara a incheieturilor mici constituie totdeauna o indicatie de intrerupere a sarcinii, in formele evolutive cu abcese si fistule.

Celelalte forme de tuberculoza osteo-articulare constituie uneori indicatii de intrerupere a sarcinii si aceste indicatii sunt in functie de starea generala a bolnavei.

Anchiloza articulatiei coxo-femurale intr-o pozitie vicioasa, constituie o indicatie de intrerupere a sarcinii daca nasterea pe caile naturale este imposibila si cand gravida, stiind dinainte ca va fi necesar sa i se faca operatie cezariana nu este de acord.

Fractura cominutiva a coloanei vertebrale, constituie totdeauna o indicatie a avortului medical, cand fractura este insotita de tulburari nervoase grave (paraplegie); de asemenea, cand fractura survine dupa luna a 3-a de sarcina, dezvoltarea uterului gravid, putand impiedica tratamentul ortopedic.

Polifracturile- constituie totdeauna o indicatie de intrerupere a sarcinii, mai ales cand si starea generala a bolnavei este alterata.

Invaliditatile grave- lipsa unuia sau mai multor membre.

Sechele grave si multiple postpoliomielitice.

Poliartrita deformanta si spondilartrita anchilozanta- cand ating articulatiile mari, mai ales coloana vertebrala, pot determina in cursul sarcinii tulburari din partea aparatului cardio-vascular.

Osteo-malcia- se agraveaza in cursul sarcinii si compromitand, atat viata mamei cat si a fatului, constituie totdeauna o indicatie a avortului medical.

Boala osoasa Recklinghausen, constituie de asemenea totdeauna o indicatie a avortului medical, deoarece sarcina agraveaza deficienta de structura si constructie a osului, atat la mama, cat si la fat.

Displazia periostala (osteopsatiroza)- constituie totdeauna o indicatie a avortului medical, deoarece este vorba de o deficienta de constructie a periostului si osului, pe care sarcina o agraveaza.
Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor


loading...


Sunt excrescente carnoase care ies din anus si formeaza mici nodule care pot fi foarte dureroase, pruriginoase si pot sangera. Sunt agravati de [...]
Sunt excrescente carnoase care ies din anus si formeaza mici nodule care pot fi foarte dureroase, pruriginoase si pot sangera. Sunt agravati de [...]
Daca tensiunea arteriala urca la valori anormal de mari, dupa usoara scadere absolut normala de la inceputul sarcinii, aveti la indemana m [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile oaselor

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatloading...

Vezi toate intrebarile