eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile digestive

Pruritul anal


Pruritul anal
Pruritul anal este o afectiune a regiunii anale sau ano-rectale, care se manifesta printr-o m.incarime intensa. Pruritul anal poate fi determinat de o afectiune ano-rectala, diferite afectiuni de piele, sau poate fi de origine alergica, parazitara, micotica sau psihogena.In realitate, mai toate afectiunile ano-rectale care sint insotite de secretii se pot manifesta si cu un prurit anal.
Infectiile dermatologice de vecinatate (cu streptococ, stafilococ etc.) de asemenea pot fi insotite de un prurit anal.
Unele afectiuni uro-ginecologice (ca diferite afectiuni ale cii urinare, tumorile uterine, leucoreea sau tri-chomoniaza vaginala) pot fi uneori asociate cu un prurit anal si ano-genital, mai frecvent

se intelege

la femei.
In simptomatologia unor boli parazitare ca oxiuriaza, asearidloza, lambliaza s.a., pruritul anal se intilneste destul de frecvent.
Exista un prurit anal care are caracterul unor manifestari alergice fata de unele medicamente folosite local sau fata de unele articole de imbracaminte.
Utilizarea in exces a antibioticelor administrate pe cale bucala a dus la inmultirea cazurilor de candidoze digestive, care se pot insoti la acest nivel de un prurit intens.
Unele stari fiziologice, ca graviditatea, virsta inaintata si unele boli ca diabetul pot fi si ele acompaniate de un prurit anal.In sfirsit, la nevropati poate aparea si se poate mentin ; un prurit zis de origine psihogena.
Diagnosticul rezulta din datele relatate de bolna din examenul atent al regiunii ano-rectale si din diferite examene clinice si paraclinice ce urmaresc sa sileasca diagnosticul afectiunii de baza (primare).
Pe linga un tratament de calmare locala, cu diferite pomezi prescrise de medic, trebuie sa ne supunem si tratamentului pe care-l pretinde boala de baza care a determinat pruritul.In profilaxia acestei afectiuni se recomanda de asemenea o riguroasa igiena locala.Alte materiale medicale despre: Bolile digestive

Pruritul, simptom banal, este foarte frecvent intiloit in afectiunile cutanate, cit si in unele afectiuni generale; are diferite grade [...]
Senzatia de mancarime la nivelul pielii sau al unor mucoase, aparand in diverse boli, in special cutanate (eczema, intepaturi de insecte, s [...]
Pruritul este unul din simptomele cele mai comune intilnite la virst-nici, ceea ce a facut sa se vorbeasca de un prurit al virstnicului, pruritul seni [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile digestive

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile