eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile cardiovasculare

Cordul pulmonar

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Marirea de volum a ventriculului drept ca urmare a unei boli pulmonare primare; duce la hipertrofia si. in final, la insuficienta . Etiologiile pot fi:
Boli pulmonare parenchimatoase sau ale cailor aeriene Boala pulmonara obstructiva cronica (13POC). boli pulmonare interstitialc. bronsiec-tazii, llbroza chistica (cap. 90 si 93).
Boli pulmonare vasculare Rmbolii pulmonare recurente, hipertensiune pulmonara primara (IIPP), vasculita, anemic cu celule in secera.
Ventilatie mecanica inadecvataCifoscolioza, afectiuni neuromuscularc. obezitate marcata, apnee in somn.

SIMPTOME Functie de boala subiacenta, dar constau in general din dis-pnee, tuse. faligabilitate si expectoratie (in bolile parenchimatoase).
EXAMENUL FIZIC Tahipnee, cianoza, degete hipocratice, sint semne frecvent intilnite. Socul perceptibil de-a lungul marginii sternalc stingi, Zj accentuat, Z4 pe partea dreapta. Daca se dezvolta insuficienta , presiune venoasa jugulara crescuta, hepatomegalie cu ascita, edeme ale membrelor inferioare.

EXAMENE DE LABORATOR: ECG Hipertrofie si marire de volum a AD (cap. 74); tahiaritmiile sint frecvente.
Radiografia toracica Marire de volum a si dilatarea arterei pulmonare; daca este prezenta HPP. diminuarea ramurilor arterei pulmonare. Teslele functionale pulmonare si gazele sanguine arteriale caracterizeaza boala pulmonara intrinseca.
Ecocardiograma Hipertrofie ; caracteristic, functia VS este normala. Daca se suspecteaza o embolie pulmonara, se va face scanare pulmonara cu radionuclizi.

TRATAMENT Orientat catre boala pulmonara subiacenta, cuprinde bronho-dilalatoare, antibiotice si administrare de oxigen. Daca este prezenta insuficienta , se va trata ca ICC. prin instituirea regimului hiposodat si a tratamentului diuretic; digoxinul se va administra cu prudenta (toxicitatea este crescuta datorita hipoxemiei. hipercapniei, acidozei). Tahiaritmiile supra-ventriculare sint frecvente si se trateaza cu digoxin. chinidina sau verapamil (nu bela-blocante). Tratamentul anticoagulant cronic cu vvarfarina este indicat atunci cind hipertensiunea pulmonara este insotita de insuficienta .
Alte materiale medicale despre: Bolile cardiovasculare


loading...


Se defineste prin abces pulmonar acea supuratie netuberculoasa a parenchimului pulmonar, colectata intr-una sau mai multe cavitati neofonnate, [...]
Factori de risc, leziuni precanceroase Procesele metabolice complexe ce se desfasoara in organismul nostru au nevoie de oxigen. Oxigenul ni-1 [...]
Aparitia acuta a edemului pulmonar alveolar cu potential fatal se datoreaza Cel mai adesea (1) cresterii presiunii hidrostatice in capilarele pulmonar [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cardiovasculare

Advertisements


Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renaleAi o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatloading...

Vezi toate intrebarile