eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Coledocotomie exploratorie


Este indicata In : a) litiaza a coledocului ; b) angiocolita ; c) ictere mecanice de cauza neprecizata ; d) unele ictere medicale prelungite.
De regula, se executa coledocotomie supraduodenala printr-o incizie rticala de 1,52 cm lungime aplicata pe peretele anterior al coledocului, intre cistic si marginea superioara a lui D,, cam la 510 mm deasupra acestuia.
De indata ce s-a executat incizia se preleva putina bila pentru examen bacteriologic si testare, dupa care se trece la urmatoarele manevre :
1. Extragerea si curatirea coledocului de tot ceea ce este strain de el : calculi, noroi biliar, cule de chist hidatic hepatic, a6-carizi etc. (se executa cu un instrumentar adecvat : pense, linguri, sonde, terminind cu citeva spalaturi ale coledocului prin jet puternic de ser fiziologic caldut).
2. Controlul vacuitatii reale a hepatoeoledocului pe toata intinderea lui si a permeabilitatii sale in special a coledocului inferior si a sfincterului lui Oddi (se executa cu sonde dilatatoare tip Bakes, trecerea usoara in duoden a sondei nr. 6 indicind o buna permeabilitate). Se poate intilni o stinjenire sau o oprire totala a trecerii in duoden de cauze diferite : a) pancreatita cronica, cancer de cap de pancreas, tumori de coledoc etc.; b) calcul inclavat in papila, odita scleroasa, ampulom vaterian etc.

In functie de cele constatate la explorarea coledocului interntia se poate termina : a) in mod exceptional, cu resuturarea coledocului ; b) de regula, cu un drenaj Kehr simplu (. 88) i c) in prezenta unui obstacol pe coledocul inferior, dupa caz : coledocoduodenostomie, sfincteropapilotomie (. 89), interntii de exereza larga.
Cind se instituie un drenaj Kehr simplu se recomanda a se executa o colangiografie prin tubul T inca intraoperator, inainte de inchiderea plagii parietale.



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare

Este o malformatie congenitala care se manifesta morfologic prin o dilatatie globuloasa a coledocului supraduodenal, iar clinic prin durere, icter si- [...]
Este un colecist exclus prin calcul sau aglutinarea cisticului si al carui continut este purulent. Vezicula este, in general, litiazica, marita de vol [...]
Este consecinta inclavarii tn canalul cistic sau in gitul veziculei a unui calcul, de obicei, co-lesterinic. Bila din vezicula este rezorbita si in lo [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile