eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Colecistostomie


Este o operatie consertoare simpla prin eare cula biliara se deschide la tegumente permitind continutului ei sa se verse inafara. Daca cisticul este permeabil, co-lecistostomia indeplineste si functia unui drenaj biliar extern.
Ea este indicata in toate cazurile unde colecistectomia si co-ledocotomia de drenaj biliar nu se pot executa din cauze locale sau generale ale bolnavului.
Desi poate fi un act terapeutic definitiv, urmat de vindecare, colecistostomia este privita in general ca un prim timp, de ordin vital, care fi urmat de o a doua interventie, radicala.
Tehnic se executa printr-o incizie mica la fundul culei biliare prin care se ecueaza cula de puroi si continut calcu-los (in special calculii inclati in cistic si infundibul) ; apoi, se Introduce in cula o sonda Pezzer nr. 20. Se fixeaza sonda prin doua burse, marginile inciziei fiind inversate. Fundul culei, pe unde iese sonda, se fixeaza pe cit posibil la buzele inciziei operatorii sau la buzele unei mici contra incizii. Un dren de cauciucIn dreptul culei este obligator, mai ales cind aducerea la perete a culei nu este posibila (. 85). Cind fundul culei este gan-grenos se face o hemicolecistectomie, iar colecistostomia se executa pe portiunea ramasa pe loc.


In postoperator drenul subhepa-tic se scoate dupa o saptamina, iar sonda din cula se extrage cam dupa doua saptamini. Daca cisticul este permeabil si caile biliare principale sint libere, orificiul de colecistostomie se inchide spontan in patrucinci zile. In caz ca bila continua sa curga cu aceeasi intensitate, o colangiografie introducind substanta de contrast prin orificiul de colecistostomie ne arata prezenta posibila a unui obstacol in coledocul terminal.Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare
Formeaza un grup eterogen de colecistopatii cronice, nelitiazice, de natura dismetabolic-hiperplazica la care nu k asociaza elemente care sa tradeze o [...]
Este o neoplazie maligna ce ia nastere in mucoasa veziculei biliare. In majoritatea cazurilor este un adenocarcinom si, mai rar, un cancer cu celule n [...]
CAUZE Acestea sint impartite in cauze prerenale, renale intrinseci si post-renale(ve/.i tabelul 99-1). Numai jumatate dintre pacientii cu IRAauanurie- [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile cailor biliare

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile