eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Colecistostomie


Este o operatie consertoare simpla prin eare cula biliara se deschide la tegumente permitind continutului ei sa se verse inafara. Daca cisticul este permeabil, co-lecistostomia indeplineste si functia unui drenaj biliar extern.
Ea este indicata in toate cazurile unde colecistectomia si co-ledocotomia de drenaj biliar nu se pot executa din cauze locale sau generale ale bolnavului.
Desi poate fi un act terapeutic definitiv, urmat de vindecare, colecistostomia este privita in general ca un prim timp, de ordin vital, care fi urmat de o a doua interventie, radicala.
Tehnic se executa printr-o incizie mica la fundul culei biliare prin care se ecueaza cula de puroi si continut calcu-los (in special calculii inclati in cistic si infundibul) ; apoi, se Introduce in cula o sonda Pezzer nr. 20. Se fixeaza sonda prin doua burse, marginile inciziei fiind inversate. Fundul culei, pe unde iese sonda, se fixeaza pe cit posibil la buzele inciziei operatorii sau la buzele unei mici contra incizii. Un dren de cauciucIn dreptul culei este obligator, mai ales cind aducerea la perete a culei nu este posibila (. 85). Cind fundul culei este gan-grenos se face o hemicolecistectomie, iar colecistostomia se executa pe portiunea ramasa pe loc.


In postoperator drenul subhepa-tic se scoate dupa o saptamina, iar sonda din cula se extrage cam dupa doua saptamini. Daca cisticul este permeabil si caile biliare principale sint libere, orificiul de colecistostomie se inchide spontan in patrucinci zile. In caz ca bila continua sa curga cu aceeasi intensitate, o colangiografie introducind substanta de contrast prin orificiul de colecistostomie ne arata prezenta posibila a unui obstacol in coledocul terminal.



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare




Formeaza un grup eterogen de colecistopatii cronice, nelitiazice, de natura dismetabolic-hiperplazica la care nu k asociaza elemente care sa tradeze o [...]
Este o neoplazie maligna ce ia nastere in mucoasa veziculei biliare. In majoritatea cazurilor este un adenocarcinom si, mai rar, un cancer cu celule n [...]
CAUZE Acestea sint impartite in cauze prerenale, renale intrinseci si post-renale(ve/.i tabelul 99-1). Numai jumatate dintre pacientii cu IRAauanurie- [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile