eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Rubeola


Rubeola


SIMPTOME
Un copil cu rubeola poate sa nu se comporte ca un copil bolnav, dar poate prezenta simptomele:
a febra moderata si tumefierea ganglionilor din spatele urechilor si de pe partile laterale ale gatului.
a pierderea poftei de mancare, iriilitate, neglijarea propriei ingrijiri.
a la un copil mai mare sau la adolescent, dureri ale articulatiilor
O eruptie apare numai la circa jumatate dintre cazurile de rubeola. Cand apare, eruptia incepe pe fata si trunchi si se intinde spre brate si picioare. Eruptia dispare intr-un interval de circa patru zile. Vezi si Ghidul vizual de diagnostic.


CHEMATI MEDICUL DACA:

a sunteti gravida si credeti ca ati fost expusa la rubeola; virusul poate trece prin cordonul ombilical de la dumneaastra la fat, putand proca defecte congenitale.
a copilul dumneaastra are rubeola si are dificultati de a ramane treaz sau este extrem de letargic. Aceste semne pot indica encefalita, o complicatie rara.
a copilul dumneaastra are rubeola si dureri abdominale insotite de varsaturi; acestea sunt posibile simptome ale inflamatiei ficatului sau pancreasului.
Rubeola este o boala usoara pentru copilul dumneaastra, in multe cazuri nu mai grava decat o raceala. Cei care au avut o data rubeola capata imunitate pentru toata viata.
Rubeola este insa un pericol pentru fat, mai ales in timpul primului trimestru. O femeie gravida care face rubeola are un risc de 20-50% de a naste un copil cu defecte congenitale, printre care cecitatea (orbirea), surditatea si defecte congenitale ale inimii. inainte de a ramane gravida, o femeie ar trebui sa se asigure ca este protejata ( Prevenire, mai jos).


Multe state impun imunizarea copiilor inainte de intrarea in scolile publice ( . 23).

CAUZE
Rubeola este determinata de un virus si se transmite prin micile picaturi formate prin tuse sau stranut. Perioada de incubatie - in care virusul se multiplica si copilul nu este contagios - este de 14-21 de zile de la expunere. Copin infectati sunt contagiosi o perioada incepand cu doua zile inainte de eruptie, pana la 7 zile dupa disparitia oricarei eruptii.

TRATAMENT
Copilul trebuie sa stea acasa pe timpul bolii sau pana la o saptamana dupa disparitia oricarei eruptii.
MEDICINA CONVENTIONALA
Nu este necesar nici un tratament medical pentru un copil cu rubeola. Daca sunteti gravida si ati fost expusa la rubeola, trebuie sa luati legatura imediat cu medicul dumneaastra. Riscul unor malformatii congenitale este cu atat mai mare cu cat expunerea a avut loc intr-o perioada mai precoce a sarcinii, iar in unele cazuri medicul va poate recomanda sa luati in considerare intreruperea terapeutica a sarcinii. Totusi, dupa a 20-a saptamana de sarcina riscul unui defect procat de rubeola scade la zero.
MEDICINA ALTERNATIVA
Multi practicieni ai metodelor alternative cred ca este mai bine pentru copin sanatosi sa contracteze rubeola decat sa fie vaccinati, deoarece imunitatea este atunci definitiva. Totusi, intrucat un copil infectat poate transmite boala altora, care prezinta riscuri, mai ales femeilor gravide, trebuie sa va ganditi serios la vaccinare.
HOMEOPATIE
Consultati intotdeauna un homeopat pentru remediile si dozele adecvate copiilor. Belladonna, Pulsatilla si Phytolacca sunt trei remedii prescrise deseori; alegerea depinde de simptomele si de temperamentul copilului.
OSTEOPATIE
Presiunea blanda, ritmica, aplicata pe splina, procedeu cunoscut sub numele de pomparea splinei, poate mari eliberarea de celule sangvine albe in circulatie. Apelati la ajutorul unui osteopat.


CE PUTETI FACE ACASA

a Puneti-va copilul sa stea linistit, mai ales daca are febra; repausul la pat nu este necesar. Copin trebuie tinuti acasa pe toata durata eruptiei si o saptamana dupa disparitia acesteia.
a Tamponarea cu un burete umed va ajuta micsorarea febrei si disconfortului unei eruptii. Un analgezic pe baza de paracetamol poate fi, de asemenea, de folos.


PREVENIRE

Vaccinarea copiilor ca protectie pentru ceilalti este recomandata insistent de cei mai multi practicieni ai ingrijirii sanatatii, dar fiti constient ca vaccinarea nu asigura intotdeauna imunitate pe viata. Varianta homeopata nu este un echivalent acceptai si nu va asigura protectie adecvata.
ROR (vaccin anti-rujeola, oreion si rubeola) este administrat astazi la varsta de 12-l5 luni, cu un rapel la 4-6 ani sau la 10-l2 ani. Daca o persoana din casa ramane insarcinata si exista vreun dubiu asupra imunitatii ei, medicul va recomanda amanarea vaccinarii copiilor dumneaastra pentru a preveni expunerea viitoarei mame la virusurile vii, chiar daca atenuate, din vaccin.


Cel putin trei luni inainte de a incerca sa ramana insarcinata, o femeie ar trebui sa faca un lest al sangelui pentru a vedea daca sunt prezenti anticorpii anti-rubeola; daca nu sunt, ea trebuie sa fie vaccinata sau revaccinata.

PROBLEME LEGATE DE SARCINA
Daca sunteti gravida, nu sunteti sigura de imunizarea dumneaastra la rubeola si banuiti ca ati fost expusa, luati legatura imediat cu medicul dumneaastra deoarece virusul se poate transmite fatului. In cazul in care copilul dumneaastra are rubeola, anuntati orice persoana care a avut contact cu copilul in timpul bolii si in cele 10 zile care au precedat aparitia simptomelor, astfel incat aceste persoane sa poala lua masurile adecvate.


IDENTIFICAREA ERUPTIEI

Primele semne de rubeola sunt febra si tumefierea ganglionilor gatului. La circa o jumatate dintre cazuri apar, dupa doua-trei zile, mici pete rozalii pe fata si trunchi (ura din dreapta). Spre deosebire de rujeola, petele nu se unesc intr-o eruptie continua, uniforma.
Dupa mai multe zile, eruptia de pe fata dispare, iar petele se intind pe brate si picioare. Ele dureaza maxim cinci zile si nu proaca mancarimi.


Galerie de imagini si poze medicale: rubeola


imagine cu rubeolaimagine cu rubeola imagini rubeolaimagini/poza rubeola


Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente




MANIFESTARI CLINICE Intervalul de la contact la aparitia eruptiei este de 14 21 zile. La adulti, o fa/a prodromala, cu slare generala modificat [...]
Pojarul (rujeola). in primele 3-4 zile nu exista eruptie cutanata, iar boala pare un guturai mai sever care se agraveaza. Ochii sunt injectati, [...]
Eruptia din rubeola este foarte asemanatoare cu cea dintr-un caz de rujeola (pojar) mai putin sever, dar cele doua boli constituie entitati s [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile