eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli digestive

Diverticuloza


Diverticulele sint o forma de hernie. Ele sint nis-te protuberante and forma unor mici buzunare care se dezvolta de-a lungul peretelui intestinului gros. Sint ca niste baloane care apar in punctele slabe ale unei camere de bicicleta. "Diverticuloza" inseamna pur si simplu prezenta acestor buzunare; cind ele se inflameaza sau se infecteaza, boala este cunoscuta sub numele de "diverticulita".
Ca multe alte boli gastrointestinale despre care am vorbit, diverticuloza este mai frecventa in Occident decitin zonele mai putin industrializate ale lumii. De fapt, aceasta boala a fost relativ necunoscuta in America pina la introducerea fainii si a zaharului rafinat la sfirsitul secolului al XlX-lea. Pe masura ce regimul alimentar se baza din ce in ce mai mult pe produse fabricate artificial, in Statele Unite diverticuloza a devenit din ce in ce mai frecventa. Astazi se estimeaza ca mai mult de jumatate dintre americani au aceasta boala intr-o anumita masura.
Un regim alimentar bogat in fibre pe tot parcursul etii este cel mai bun mod de a preveni formarea diverticulelor. Fibrele dau mai mult volum scaunului si intestinul nu mai trebuie sa se contracte puternic pentru a impinge scaunul inainte. Exista o probabilitate mult mai mare sa dezvolte diverticule un colon care se forteaza fata de unul a carui actitate a fost mult usurata de un regim alimentar bogat in fibre.
Odata formate, diverticulele nu mai dispar. Dar fibrele pot reduce la minimum sansele ca ele sa se inflameze sau chiar sa se rupa. Deseori inflamatiile (diverticulita) apar pentru ca o bucatica de mincare nedigerata ramine fixata in ele

o problema semnalata frecvent de o brusca singerare rectala. In multe cazuri, pentru a corecta aceasta problema, este nevoie de o interventie chirurgicala. O varianta mult mai simpla pentru etarea tuturor acestor probleme este mentinerea unui volum suficient de fibre in regimul alimentar si etarea alimentelor foarte prelucrate industrial, care produc constipatie.
Alte materiale medicale despre: Boli digestive

0 alergie este o reactie specifica a organismului, produsa dupa contactul cu o anumita substanta. Mai precis, este un raspuns al sistemului imunitar [...]
Constipatia poate aparea din mai multe motive. Unele dintre acestea sint foarte simple, ca de exemplu aportul insuficient de lichide sau exercitiu fiz [...]
Medicamentele pentru ulcer, ca de exemplu Ta-gamet, Zantac si Pepcid, sint printre cele mai frecvent prescrise medicamente din SUA. Companiile farmace [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli digestive

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile