eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli digestive

Ulcerele


Ulcerele
Medicamentele pentru ulcer, ca de exemplu Ta-gamet, Zantac si Pepcid, sint printre cele mai frecvent prescrise medicamente din SUA. Companiile farmaceutice au lucrat din greu ca sa le poata produce si ele sint intr-adevar eficiente pentru mulji oameni. Desigur, ar fi mai bine daca nu am face deloc ulcer, dar, deoarece cauzele declansatoare nu sint intotdeauna usor de depistat, prevenirea poate fi dificila.
In mod obisnuit, apar doua tipuri de ulcere: ulcere gastrice, care sint inflamatii ale mucoasei ce captuseste stomacul si care in timp den rani deschise, si ulcere duodenale, inflamatii similare ale portiunii superioare a intestinului subtire, cunoscut sub numele de duoden.

Ulcerele duodenale sint de obicei o grupa de ulcere mai putin periculoase. Mai mult, incidenta lor in Statele Unite a scazut in ultimele decenii, probabil din cauza schimbarii obiceiurilor alimentare. Majoritatea ulcerelor duodenale se ndeca in citeva luni, dar daca ati avut unul, este aproape sigur ca va reaparea. Aciditatea crescuta din stomac este, in mod clar, factorul care produce ulcerul duodenal, deoarece persoanele care nu au aceasta problema nu fac ulcer duodenal. Dar un exces de aciditate nu inseamna neaparat ca va aparea un ulcer. Variabila critica pare sa fie capacitatea duodenului de a face fata prezentei acidului in orice cantitate.
Ulcerele gastrice, care apar chiar in stomac, sint diferite din mai multe puncte de vedere. Ele sint mai rare, pacientul este de obicei mai in rsta, iar incidenta lor nu a scazut in ultimii ani. In general, ulcerul gastric este mai grav decit cel duodenal. Cauza e legata tot de aciditatea stomacala, dar nu este obligatoriu ca aciditatea sa fie intotdeauna problema, deoarece multi pacienti cu ulcer gastric produc mai putin acid decit majoritatea populatiei, in general. La baza acestei afectiuni pare sa stea incapacitatea stomacului de a face fata propriilor sale secretii.
Multi ani, stresul a fost considerat un factor important in producerea ulcerului. Stresul acut poate induce o reactie de tipul "lupta-sau-fugi", care implica printre altele si oprirea digestiei. Cind se intimpla acest lucru, secretiile acide si mincarea nedigerata A pot ramine in stomac pentru perioade de timp periculos de lungi, ceea ce poate genera inflamatii. Este interesant de observat ca operatiile de ulcer, mai ales cele de ulcer duodenal, includ sectionarea deliberata a nervului vag, ale carui functii includ si transmiterea reactiei "lupta-sau-fugi" de la creier la stomac.
In multe cazuri, ulcerul este diagnosticat in Ayurveda ca o problema Pitta, legata de caldura in diverse forme de manifestare. Acestea pot include caldura emotionala sub forma furiei sau stresului, caldura biologica sub forma excesului de acid clorhi-dric sau a procesarii lui inadecvate sau chiar caldura alimentara provenita din ingerarea unor alimente foarte condimentate. Dar chiar daca nu exista nici o forma de dezechilibru legat de caldura, ulcerele pot aparea plecind de la o afectiune Kapha, in care secretia de mucus a stomacului este insuficienta pentru protejarea tesutului gastric.
Tratamentele ayurvedice recomanda un regim alimentar mai blind, care sa faca digestia mai usoara. Substantele iritante precum cofeina, alcoolul si tigarile trebuie etate categoric. In ciuda faptului ca multe ulcere sint asociate cu dezechilibre ale Pitta, si prin urmare au legatura cu caldura, alimentele reci sau crude trebuie etate. Nu sariti peste nici o masa. Mincafi dupa un program regulat pentru a avea mereu mincare in stomac si pentru a eta expunerea directa a tesuturilor la secretiile acide. In plus, faceti intotdeauna tot ce puteti pentru a eta/conflictele sau ingrijorarea in timpul meselor.Alte materiale medicale despre: Boli digestive

Cauzele nodulilor vulvari: varice; furuncule; chisturi sebacee, kera-toacantomul (rar); papiloame virale (condyloma acuminata); condilomata lata (sifi [...]
Ulcerele de gamba (numite si ulcere de staza venoasa) sunt secundare hipertensiunii venoase - deseori datorata insuficientei pompei musculare in molet [...]
Ulcerele de gamba (numite si ulcere de staza venoasa) sunt secundare hipertensiunii venoase - deseori datorata insuficientei pompei musculare in molet [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli digestive

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile