eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cardiovasculare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli cardiovasculare

Tulbura‚ri de automatism si de conducere a impulsului

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

O serie de tulburari de ritm, printre care ritmurile parasistolice, bataile reciproce si tahicardia reciproca, se produc atit prin tulburari ale automatismului, cit si prin tulburari ale conducerii impulsului.
Parasistolia este o tulburare de ritm, caracterizata prin existenta concomitenta a doi centri care comanda activitatea inimii : un centru ectopic ntricular, jonctional sau atrial, numit centru parasistolic; un centru dominant, al ritmului cardiac, care este de cele mai multe ori sinuzal, dar care poate fi si ectopic (tahicardie atriala sau jonctionala, flutter sau fibrilatie atriala).
Centrul ectopic parasistolic, care reprezinta tulburarea de automatism, este inconjurat atit de un bloc de intrare, cit si de unul de iesire, ambele fiind forme ale blocului unidirectional.

Blocul de intrare protejeaza focarul parasistolic de a fi descarcat de impulsurile emise de pacemakerul care conduce inima (. 37). Acest bloc de protectie permite focarului parasistolic sa descarce impulsuri regulate, care actiaza inima numai atunci cind caile de conducere nu se afla in perioada refractara absoluta. Blocul de iesire consta in insuficienta de proare a impulsului in miocardul inconjurator, in momentul in care miocardul a iesit din perioada refractara (. 37). Blocul de iesire este provocat, de cele mai multe ori, de o deprimare a conducerii de jur-imprejurul unui centru de comanda, in cazul parasis-tolei, a centrului parasistolic.
Consecinta acestei deprimari a conducerii face ca o parte din impulsurile generate de focarul ectopic sa nu poata fi proate in miocardul inconjurator, in timp ce impulsurile centrului dominant al inimii pot patrunde in focarul ectopic, descareindu-i energia.In ceea ce priste bataile reciproce ('extrasistolele de reintoarcere\" sau 'fenomenul de ecou\") si tahicardiile reciproce, acestea se explica atit prin cresterea automatismului unui centru ectopic, cit si prin fenomenul de reintrare, in care conducerea decrementiala si blocul unidirectional au un rol hotaritor.
Alte materiale medicale despre: Boli cardiovasculare
iti poti croi drumul catre un corp sanatos si o silueta frumoasa. Daca schimbi ceea ce faci precum si recompensele sau premiile pe care le c [...]
EXTRASISTOLELE VENTRICULARE In speta extrasistolele ventriculare (EV) iau nastere sub bifurcatia hisiana. Induc activitate mecanica ventricu [...]
TAHICARDIA SINUSALA: se defineste ca avind frecventa peste 100/min. electrocardiografic: -cvasiidentic cu RS de baza, dar cu scurtarea interv [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli cardiovasculare

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile