eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Patologia traheo bronsica

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » ANATOMIE » patologia traheo bronsica

Traumatismele traheei si ale bronsiilor


TRAUMATISMELE TRAHEEI SI ALE BRONSIILOR


La ora actuala se constata prezenta tot mai frecventa a traumatismelor traheale, acestea datorandu-se fie accidentelor de circulatie, de sport 232h75c ( arte martiale, lupte etc), fie urmarea unor agresiuni ce vizeaza mai ales regiunea gatului.

Simptomele sunt variate, caracteristice fiind dispneea sau senzatia de sufocare, leziuni ale marilor vase, infectii ale structurilor invecinate. Dispneea poate fi uneori foarte accentuata, putand fi insotita de hemoptizie, emfizem subcutanat, deoarece aerul iese pe cai nenaturale, pneumotorax si atelectazie.

Diagnosticul se pune pe baza anamnezei, auscultatiei, radiografiilor pulmonare, tomografii si a examenului bronhoscopic.

Tratamentul in cazul rupturilor de trahee sau de bronsii se practica de maxima urgenta traheostomia, iar dupa o explorare minutioasa a plagii, sutura leziunii cu introducerea unui mentor intern pentru recalibrare.

In cazul rupturii bronsice, se practica lobectomia.

Anomaliile congenitale si ereditare, bronsiectazia, boala Kartagener, mucoviscidoza, sunt afectiuni de competenta pneumologului sau pediatrului si a chirurgului toracic.
Alte materiale medicale despre: Patologia traheo bronsicaLa fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]
La fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]
Numarul mare al traumatismelor craniofaciale in conditiile vietii modeme include si leziunile oculare. Totusi, acestea nu sunt foarte frecvente [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre patologia traheo bronsica

  Alte sectiuni
  Aparatul digestiv
  Anatomia inimii
  Aparatul cardiovascular
  Creierul
  Anatomie ginecologica
  Patologia traheo bronsica
  Patologia esaofagiana
  Patologia cervicala
  Anatomia urechii
  Membrul inferior
  Membrul superior
  Coloana vertebrala
  Sistemul muscular
  Craniul
  Aparatul renal
  Sangele
  Sistemul nervos
  Sistemul osos


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile