eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Sciatica

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireCauza acestei afectiuni este deplasarea sau turtirea (presarea) unui disc cartilaginos intervertebral. Cartilagiul se poate reface la dimensiunile initiale si sa-si ocupe locul normal in urma tratamentului cu argila.In cele mai frecvente cazuri este afectata regiunea lombara, dar si alte parti ale corpului.
Cataplasmele se aplica in zona sau zonele dureroase. Acestea se prepara din varza, ceapa, tarate de grau si argila si au grosimea de 1-l,5 cm. Cataplasmele vor fi caldute, puse intre tifon, peste care se pune o panza de in, canepa sau bumbac, apoi celofan pentru a pastra umiditatea. in zona lombara se fixeaza cu un brau.
Peste zi, durata cataplasmelor este de 4-6 ore, iar cea de seara se pastreaza pana dimineata, cand se arunca. Obligatoriu, intre aplicarea cataplasmelor, se face o pauza de minimum o ora.
Pentru ca tratamentul sa aiba o eficienta maxima trebuie sa fie insotit de bai de sare si te medicinale cu pudra de argila. Baile vor dura 20 de minute, iar temeratura apei va fi de cea 36-38 AC. Baile se vor face seara, cu o ora inaintea cataplasmei de seara. Baile sunt contraindicate in cazul afectiunilor cardiovasculare, a bolilor dermatologice si infectocontagioase.In cursul zilei se vor face bai partiale la picioare. In apa pentru baie se va fierbe o varza (care dupa fierbere se scoate si se poate consuma), apoi se adauga cea 50 gr de tarate de grau. Din frunze de nuc se prepara o infuzie - 200 gr la un litru de apa. Se strecoara si se amesteca cu fiertura de varza si tarate si cu 50 gr de pudra de argila. Temperatura apei acestor bai va fi de cca 36-40 AC, iar durata de maximum 30 de minute. Este indicata agitarea apei pentru a nu se sedimenta argila. Baile favorizeaza circulatia periferica, totodata inlaturand transpiratia picioarelor. Din aceasta apa, prin incalzirea ei, se pot face doua bai. Dupa incalzire, inaintea introducerii picioarelor, apa se va pudra cu cea 20 gr pudra de argila "Aslatal" -(un plic). Dupa baia de a doua zi, apa se arunca.


Subliniez ca acest tratament a dat rezultate miraculoase.
Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila
Se caracterizeaza prin spasm al musculaturii si edem al mucoasei bronsice, insotite de o secretie in exces de mucus vascos. La copii, astmul poate [...]
Stomatita este o inflamatie a mucoasei cavitatii bucale, care se manifesta sub forma unor leziuni dureroase, care impiedica masticatia si deglutitia. [...]
Furunculoza este acea stare creata de repetarea furunculelor timp de mai multe saptamani, luni sau chiar mai multi ani. Furunculoza poate fi cauzat [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratamente cu argila

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile