eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Furunculoza


Furunculoza
Furunculoza este acea stare creata de repetarea furunculelor timp de mai multe saptamani, luni sau chiar mai multi ani.

Furunculoza poate fi cauzata de factori locali - o igiena locala sau generala defectuoasa -, sau se poate datora hiperglicemiei, hipovitaminozelor, debilitatii, surmenajului, intoxicatiilor, infectiilor stafilococice.
Aceasta afectiune este o foliculita profunda acuta, cu perifoliculita necrozanta, avand ca rezultat formarea unui dop sfacelar.
Acesta astupa un crater prin care, la presiune, se scurge un puroi gros, cremos.
Sediul furunculului este ubicuitar, cu preferinta pentru ceafa, spate, fese, perineu, membrele inferioare si in vestibulul nazal, si este insotit de o reactie inflamatorie marcanta si dureroasa.
Furunculul antracoid este constituit dintr-o aglomerare de furuncule. Acesta debuteaza prin anumite semne, cum sunt eliminarea dopurilor sfacelare multiple, care lasa o cicatrice greu vindecabila. Aceasta afectiune se manifesta deseori la bolnavii de diabet, la varstnici sau la cei care prezinta igiena precara.
Cataplasmele folosite la tratamentul furunculelor r fi groase, reci, si se r aplica direct pe piele, depasind cu 2 cm zona dureroasa.
Aplicarea cataplasmelor este urmata de colectarea puroiului in partea superioara, moment in care apar unul sau mai multe puncte albe la suprafata (pustule).In momentul aparitiei acestor puncte albe la suprafata, se aplica pe piele doua-trei frunze de ceapa coapta pe plita, care se r mentine cea 1 ore, dupa care se indeparteaza.
Daca pustula nu s-a spart, se intercaleaza un tifon intre piele si cataplasma groasa, fiind mentinuta timp de 6 ore.
Deschiderea pustulelor si evacuarea puroiului se datoreaza proprietatilor argilei, absorbante si adsorbante, antiinfectioase, antiinflamatorii, dar si celor antiseptice, bactericide si antitoxice.

Se tamponeaza zona pustulelor cu apa argiloasa, tifonul servind si la drenarea zonei furunculului pentru eliminarea totala a puroiului.


Aplicarea cataplasmelor continua, intercaland intre piele si cataplasma un tifon. Cataplasmele folosite sunt groase si reci si au o durata de mentinere pana la 8 ore, dupa care se inlocuiesc. Dupa doua-trei zile, nu mai este necesara intercalarea tifonului, cataplasmele aplicandu-se direct pe piele, pana la cicatrizarea totala.
Foliculita nazala este foarte sensibila, dureroasa putand fi datorata streptococului.
Tratamentul consta in aplicarea de cataplasme subtiri si caldute, pe ambele parti ale nasului, cu o durata de mentinere de 2-2 ore. Acestea se inlocuiesc de 3-4 ori pe zi.
Din tifon inmuiat in apa argiloasa se fac tampoane, care se introduc in nari, sau, din pudra de argila, se face o apa argiloasa. Din aceasta suspensie se pun 30-50 de picaturi in fiecare nara.
Nu se introduc in nari bucati mici de argila, cum gresit indica unii autori!
Narile se r spala cu apa calduta, pentru a se elimina argila fixata pe perii din interiorul nasului.
Picaturile cu apa argiloasa se r repeta de 3 ori pe zi.In timpul tratamentului, apa argiloasa se ingereaza dimineata, pe stomacul gol, cu ora inaintea dejunului.
Regimul alimentar atoxic este obligatoriu. in cazul furunculelor profunde, este necesara consultarea medicului. Trebuie retinut faptul ca argila, datorita proprietatilor ei, atrage la suprafata ei puroiul.
Abcesele multiple ale sugarului se trateaza prin bai caldute in apa argiloasa cu mare densitate si comprese. Baile r avea durata unei bai obisnuite, iar compresele se r mentine pana la uscare. in aceste cazuri, doza de apa argiloasa zilnica este de 1/2 lingurita, pregatita pentru mai multe zile; se amesteca inainte de a fi ingerata.Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila
Infectie locala care apare, adesea, ca afectiune secundara in anumite boli (diabet, astenie, nefroze), fiind de obicei o infectie la nivelul pieli [...]
Anemiile sunt boli ale sistemului circulator, care constau din scaderea masei de eritrocite (globule rosii) si a cantitatii de hemoglobina, uneori num [...]
Climacteriu se instaleaza in mod normal dupa 45 de ani. Femeile se plang de bufeuri, transpiratie, ameteli, cefalee, tulburari in somn, tulburari de r [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratamente cu argila

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile