eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Helmentiaza




Boala produsa de infectia organismului cu viermi intestinali (tenie, botriocefal, limbric, oxiur etc). In functie de natura parazitului, prezinta simptome mai mult sau mai putin grave, cele mai frecvente fiind anemia si eozinofilia.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, anasonul, cimbrisorul, cimbrul, coada soricelului, coriandrul, crusinul, feniculul, feriga, fumarita, ghintura, iarba mare, ipcarigeaua, izma, macesul, musetelul, pelinul, sapunarita, schinelul, sunatoarea, tintaura, usturoiul, leriana, vetriceaua.


Retete utilizate



UZ INTERN:

Afinul - infuzie din 2 lingurite de frunze uscate, peste care se toarna 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, fractionata in trei reprize, in decursul unei zile.
Anasonul - infuzie din 2 lingurite de fructe, la 100 ml de apa. Se bea dimineata, pe stomacul gol.
Cimbrisorul - infuzie din 2 linguri de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
Cimbrul - infuzie din 2 linguri de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori, la 100 ml de apa. Se bea neindulcita, dimineata, pe stomacul gol.
Coriandrul- infuzie din 4 lingurite de fructe, la o cana cu 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol, si nu se mananca pana la ora 12.
Crusinul- pulbere, cate un rf de cutit de scoarta, de 2-3 ori pe zi. Decoct dintr-o lingura de coaja, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea seara.
Feriga - o lingurita pulbere de rizom, se amesteca bine cu miere de albine. Se include apoi in 16 capsule. inainte cu o zi de inceperea tratamentului, nu se mananca lapte. A doua zi se iau toate capsulele. la interle de 3 minute, una dupa alta. Apoi se ia un purgativ. Fumarita - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in timpul unei zile.


Ghinfura - infuzie dintr-o jumatate lingurita pulbere radacina, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea o jumatate de cana, de doua ori pe zi.
Iarba mare - decoct din 4 linguri pulbere de radacina, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani de ceai caldut pe zi. Macesul - doua parti faina de fructe si o parte miere de albine. Se iau 2-3 lingurite pe zi. Pelinul- pulbere din 2-3 g din ta, la o lingurita de miere de albine. Se ia dimineata, pe stomacul gol.
Schinelul - infuzie dintr-o lingurita pulbere de ta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea cate un sfert de cana, cu o jumatate de ora inainte de mese.
Sunatoarea - infuzie din 2 linguri de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Usturoiul - se consuma 2-3 bulbili pe zi, zdrobiti, sau decoct din 2-3 bulbili zdrobiti, fierti in 200 ml de apa sau lapte, timp de 15 minute. Cantitatea rezultata se bea in cursul unei zile.
Vetriceaua - infuzie dintr-o lingura de flori, frunze si ramuri, foarte bine maruntite, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile, cu inghitituri rare.


Ceaiuri complexe

1. Crusin - coaja (50 g), Pelin - ta (40 g), Feniculul - fructe (10 g). Decoct din 2 lingurite de amestec, la o cana si jumatate cu apa. Cantitatea se bea in intregime dimineata, pe stomacul gol.
2. Crusin - coaja (30 g), Pelin - ta (30 g). Izma - frunze (30 g). Musetel - flori (10 g). Decoct din 2 lingurite de amestec, la o cana si jumatate cu apa. Se bea dimineata, pe stomacul gol.
3. Pelin - ta (30 g), Ghintura - rizom (10 g), Musetel - flori (20 g), Tintaura -ta (10 g), Valeriana - radacina (30 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea, dimineata si seara, cate o jumatate de cana cu decoct cald.



UZ EXTERN:
Ipcarigeaua - decoct din 20-40 g de radacina maruntita, la 1 litru de apa. Se fac bai locale perianale (pentru oxiuri).
Pelinul- infuzie din 20-30 g ta maruntita, la 1 litru de apa. Se fac bai locale perianale sau clisme.
Sapunarita - decoct din 20-40 g de radacina maruntita. la 1 litru de apa. Se fac bai locale perianale (pentru oxiuri).
Pentru eliminarea oxiurilor la copii, se administreaza 20-30 seminte de dovleac decojite.
Pentru eliminarea limbricilor, se foloseste morcovul, sfecla rosie, sucul crud de rza acra, sucul de hrean si de ceapa.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale




Tulburari ale ritmului normal de contractie a inimii. Cresterea peste 70-80 de batai pe minut se numeste tahicardie, iar scaderea sub 68 de batai pe m [...]
Inflamatie acuta sau cronica a vezicii biliare, provocata fie prin infectii bacteriene, fie prin prezenta calculilor biliari. Forma acuta provoaca dur [...]
Excesul de secretie a glandei tiroide, care da urmatoarele simptome: gusa, palpitatii, exoftalmie, scadere in greutate, transpiratie, nervozitate, ins [...]


});

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile