eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Cosmetica fetei

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Cosmetica fetei
tele medicinale au proprietati diferite, in functie de tenul pentru care sunt recomandate. In principal sunt patru moduri de utilizare:
- lotiuni ale fetei cu infuzii sau cu decocturi de plante;
- comprese cu infuzii sau cu decocturi care se tin pe fata 10-l5 minute;
- bai de aburi cu plante medicinale sau cu uleiuri volatile infuzate in apa fierbinte;
- mastile care mai contin, in afara de plante, si un suport, care poate fi, cel mai adesea, amidonul, mierea etc.
1. Pentru tenurile uscateIn acest caz sunt recomandate plante care activeaza circulatia periferica, precum si plante cu proprietati emoliente.
te medicinale ce pot fi utilizate: castravetele, crinul, galbenelele, gutuia, lentica, musetelul, nalba de gradina, nalba mare, pepenele galben, salata verde, sunatoarea.

Retete utilizateUZ EXTERN:

Castravetele - demachiant preparat din 200 ml de suc de castravete, cu 100 ml dealcool, macerat 48 de ore, apoi refiltrat; dupa demachiere se aplica o crema hidratanta.
Se poate pastra o perioada mai indelungata, daca este tinut intr-un loc inchis, racoros.
Crinul - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se strecoara si se amesteca cu miere de albine. Se aplica comprese calde. Galbenelele - infuzie preparata din 4 linguri de flori, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se aplica comprese pe fata sau lotionari.
Gutuia - macerat la rece din 2 linguri de samburi, la o cana cu apa (250 ml). Se efectueaza lotionari. Prin continutul ridicat de mucilagii, reprezinta un cmolient loros. Musetelul

• infuzie din 3 linguri de flori, la o cana cu apa fiarta (250 ml). Se aplica comprese pe fata.
Nalba mare - decoct preparat din 3 linguri de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa 30 de minute si se adauga o lingura de miere. Se aplica pe fata, sub forma de comprese. Pepenele galben - aplicatii pe fata cu suc proaspat.
Salata verde - decoct dintr-o capatana de salata, la 1/2 de litru de apa. Se aplica comprese zilnice.
Sunatoarea - infuzie din 2-3 linguri de planta, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica comprese zilnice.
Masca cosmetica - formula Plafar Lentica - flori, Musetel - flori, Nalba de gradina - flori. Peste amestecul de plante se adauga apa calda si apoi o pasta de amidon, dupa care se aplica pe fata.

Pentru tenurile grase, seboreice
te medicinale ce pot fi utilizate: brusturele, castravetele, cimbrisorul, coada racului, crinul, fragul, hameiul, izma, lamaia, lentica, mararul, musetelul, nucul, podbalul, rachitanul, sal via (jales de gradina), tomatele, zarna.Retete utilizate

UZ EXTERN:
Brusturele - decoct dintr-o lingura de radacina, la o cana cu apa (200 ml). Se aplica comprese zilnice.
Castravetele - lotiuni cu un amestec, in parti egale, de suc cu alcool de 60A°. Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingura de planta, la 100 ml de apa. Se aplica comprese zilnice.
Crinul - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa (200 ml), la care se adauga 10 ml de tinctura de benzoe. Se aplica comprese calde pe fata. Fragul- masca din fructe zdrobite, amestecate cu un albus de ou batut. Aplicatii pe fata cu un amestec de suc de fragi si lapte proaspat.
Hameiul - infuzie dintr-o lingura de conuri, la o cana cu apa (200 ml). Se aplica zilnic comprese.
Izma - infuzie din 50 g frunze, la 1 litru de apa. Se aplica comprese si se fac lotionari. Lamaia - se fac lotionari cu suc de lamaie.
Mararul - decoct din 20-30 g de frunze proaspete, la o cana cu apa, la care se adauga 10 g glicerina, 50 g alcool si sucul de la o lamaie. Cu acest preparat se fac lotionari. Musetelul - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se fac bai de aburi.
Nucul - infuzie din 4 linguri de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese zilnice.
Podbalul

• infuzie dintr-o lingura de flori, la 10 ml de apa. Se aplica comprese calde. Salvia (Jalesul de gradina) - infuzie dintr-o lingura de frunze, la 100 ml de apa. Se aplica comprese zilnice.
Tomatele - masca din pulpa de tomate, mentinuta 15-20 de minute pe fata.
Zarna - decoct din 50 g de frunze proaspete sau 10-20 g frunze uscate, la 200 ml de apa. Se


aplica comprese sau se fac lotionari.

Masca cosmetica - Floriten 2 Lentica - flori. Musetel - flori, Coada racului - planta, Rachitan - planta. Amestecul se pune in 250 ml de apa calda si amidon. Aceasta masca se aplica zilnic pe fata.

3. Pentru tenurile iritate, inrosite, patate
te medicinale ce pot fi utilizate: coada soricelului, morcovul, musetelul, nalba de cultura, nufarul alb, papadia, patrunjelul, pinul.
Retete utilizate UZ EXTERN:

Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori, la 100 ml de apa clocotita. Se aplica zilnic comprese.
Morcovul - masca cu morcov ras, simplu sau cu adaos de smantana, in aplicatii zilnice. Lotiuni cu suc proaspat.
Musetelul- infuzie din 2 linguri de flori, la 100 ml de apa clocotita. Se aplica comprese zilnice.
Nalba de cultura - infuzie dintr-o lingura de flori, la 100 ml de apa. Se lasa sa stea 30 de minute. Se aplica sub forma de comprese.
Nufarul alb - decoct din 4 flori, la 4 pahare cu apa. Se aplica sub forma de lotiuni. Papadia - decoct din 2 linguri de planta, la o cana cu apa. Se Iasa sa stea 30 de minute. Se aplica sub forma de comprese sau sub forma de lotiune.
Patrunjelul - macerat la rece dintr-o lingura de frunze, la 500 ml de apa, timp de 8-l0 ore. Se aplica sub forma de lotiune.
Pinul - decoct din 60 g de muguri, la 2 litri de apa. Se aplica sub forma de lotiune.

4. Pentru tenurile ridate
te medicinale ce pot fi utilizate: asmatuiul, coada racului, lentica, musetelul, nalba mare, nalba de cultura, podbalul, rachitanul.
Retete utilizateUZ EXTERN:

Asmatuiul - infuzie din 2 linguri de planta, la o cana cu apa. Se aplica sub forma de cata-plasme.
Musetelul- infuzie din 3 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita. Se aplica sub forma de comprese.
Nalba mare - decoct din 3 linguri de radacini. la o cana cu apa (250 ml). Se lasa 30 de minute, dupa care se adauga o lingura de miere. Se fac aplicatii pe fata. Podbalul - infuzie concentrata din 2 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica pe fata cataplasme calde.
Masca cosmetica - Floriten 1 - Formula Plafar Lentica - flori. Musetel - flori. Nalba de cultura

• flori, Coada racului - planta, Rachitan - planta. Infuzie din acest amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga amidon si se aplica pe fata sub forma de masca.


5. Pentru tenurile palide

te medicinale ce pot fi utilizate: amica.Retete utilizate

UZEXTERN: Amica - infuzie dintr-o lingura de flori, la 100 ml de apa clocotita. Se lasa sa stea 15-20 de minute. Se aplica pe fata sub forma de comprese.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale
Florile, care bucura ochiul prin frumusetea lor, se pot folosi ca un minunat mijloc cosmetic. in scopuri cosmetice se folosesc plante proaspete sau us [...]
in unele cazuri, datorita circulatiei sanguine defectuoase, mainile se pot inrosi. Pentru ameliorarea circulatiei se recomanda bai alternativ [...]
a€˘ Balsam pentru par: Preparati o infuzie slaba de ceai pe care o strecurati si o raciti. Clatiti-va pe cap cu aceasta infuzie, lasati [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile