eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Prolaps uterin


Prolaps uterin.(Histeroptoza)

Coborarea uterului, care in stare normala se afla in centrul micului bazin, fiind sustinut de seul pelvian, de ligamentele uterosacrate, largi si rotunde si a peretilor vaginului. Se disting 3 grade: gradul 1 cand uterul se prezinta in interiorul vaginului, desi este coborat, gradul 2 cand uterul se prezinta intre labiile mari, gradul 3 cand uterul atarna intre coapse. Se produce de obicei incet. La inceput apar tulburari urinare, retentie, incontinenta, cistita. Boala nu pune viata in pericol, dar constituie o afectiune jenanta.

Tratamentul este profilactic si curativ.

Profilactic: in timpul nasterii se da o asistenta corecta gravidei, iar la nulipare astenice- cultura fizica.

Tratamentul curativ este chirurgical.

Este o afectiune neplacuta care apare in general la femeile de varsta a treia. Aceasta afectiune provine din faptul ca organismul este slabit si imbatranit, iar tonusul musculaturii uterine nu mai poate sa aiba elasticitatea necesara. Datorita acestui fapt uterul cade.

Tratament:

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: afin, anin, cretisoara, stejar, traista ciobanului.

Modul de folosire al telor:

Afin (Vaccinum myrtylis)- 4 linguri de frunze se pun la 1 litru de apa si se fierb timp de 15 minute. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale de 2 ori de zi. Este foarte eficient acest tratament datorita faptului ca contine foarte mult tanin care este un astringent.

Anin (Anus incata) 2 lingurite de coaja maruntita se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 10 minute. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale zilnic de 2 ori cu irigatorul, pentru faptul ca aceasta ta este foarte astringenta.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris)- se va putea lua sub forma de ceai care se face din 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Tinctura- 50 g de ta maruntita se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine apoi timp de 15 zile agitand des sticla care va fi inchisa ermetic. Se strecoara. Se poate apoi lua cate 3-4 lingurite din tinctura pe zi, perioade lungi de timp. Are o actiune puternic astringenta, marind tonusul tesuturilor, favorizand redobandirea elasticitatii acestora, prevenind si combatand prolapsul.

Concomitent se vor face spalaturi cu acest ceai de cretisoara de 2 ori pe zi.

Stejar (Quercus robur)- coaja- 4 linguri se pun la 1 litru de apa si se fierb timp de 15 minute apoi se strecoara. Se fac cu acest ceai spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Se poate consuma intern 1-2 cani concomitent.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate consuma intern 2 cani pe zi si de asemenea se vor face spalaturi vaginale tot de 2 ori pe zi, cu apa la temperatura corpului.

Extern in toate cazurile se pot face cataplasme cu tele din ceaiurile de mai sus sau comprese. Acestea se pun calde si se acopere apoi cu un nailon. Se tin cat timp sunt calde. De asemenea se poate folosi tincturile din tele de mai sus cu care se poate unge partea stanga a abdomenului de la vagin in sus.

De asemenea se mai pot face bai de sezut cu tele de mai sus.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

in majoritatea cazurilor, prolapsul se datoreaza slabirii ligamentelor si muschilor de la baza bazinului care sustin uterul, consecutiva naste [...]
Generalitati Defineste o anomalie valvulara caracterizata prin deplasarea in sistola a valvelor mitrale dincolo de planul inelului mitral, spre AS. [...]
In primele stadii, cancerul colului uterin nu provoaca dureri sau alte simptome. Primele simp-tome identificate ale bolii cuprind in general: a [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile