eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Leucoreea


LEUCOREEA

Cunoscuta in medicina populara sub denumirea de poala alba, (leucos=alb, ree=scurgere) sau poale lungi, aceasta boala poate fi fiziologica (apare la pubertate) sau patologica (adica boala) care poate apare in orice perioada a vietii femeii.

In mod normal toate segmentele aparatului genital feminin au o oarecare scurgere, dar nu abundenta.

-Mucoasa labiala se acopere cu o secretie alba cremoasa.

-Glandele lui Bartholin secreta un mucus incolor, vascos care se produce mai ales in cazurile excitatiei sexuale.

-Mucoasa vaginului da un lichid albicios.

-In timpul sarcinii poate exista o leucoree fiziologica de origine vaginala.

-Glandele colului uterin- o substanta vascoasa, asemanator cu albusul de ou. Apare doar la femeile adulte, intre a 12-l6 zi de ciclu, date intre care colul este usor intredeschis.

-La femeia gravida este un lichid albicios.

-La fetele tinere aceasta secretie apare la pubertate

-Endometru-secreta un lichid alburiu, putin abundent

-Leucoreea patologica are diferite aspecte: de la incolor cum este apa, pana la alb laptos, galben, galben verzui sau rozat cand este cu sange.

Mirosul este foarte variat: uneori fara miros, alteori fetida la cancer sau cu miros de urina de soarece in trichomonas. Este foarte abundenta, ajunge sa fie foarte jenanta si uneori foarte greu de tratat ajungand in faze cronice. Poate fi asociata cu prurit, arsura, durere sau maceratie.

Simptomele bolii sunt urmatoarele: secretie in cantitate mare, de lunga durata, colorata (galbuie, verzuie), urat mirositoare in cazurile in care este vorba despre o afectiune si nu de una fiziologica.

Tot in categoria secretiilor vaginale intra si celulele moarte din peretele vaginal si secretia glandelor Bartholin care se afla la intrarea in vagin. Scurgerile vaginale poarta numele de leucoree.

Leucoreea este alba, usor laptoasa, aproape fara miros, poate usor galbuie atunci cand este uscata. Ea ajuta la umectarea vaginului si este mai abundenta dupa terminarea ciclului menstrual. Patologic nu este importanta cantitatea secretiilor vaginale, ci senzatia de iritare si mirosul neplacut al acesteia. Unele femei simt intepaturi, altele usturimi sau arsuri la nivelul vaginului, vulvei sau pe partea interioara a coapselor. In general cauzele scurgerilor anormale pot fi din una dintre urmatoarele:

a) Uitarea unui tampon sau un rest din el in vagin. Acesta duce la aparitia unui miros patrunzator si care dispare atunci cand corpul strain este indepartat. Deci se va indeparta corpul strain.

b) Unele sapunuri se pot folosi la spalaturi fara se testeze in prealabil si pot sa aiba un pH acid iar acesta provoaca datorita marii aciditati usturimi. In acest caz este suficient sa se schimbe sapunul folosit si simptomele vor disparea de la sine.

c) Infectiile vaginale sunt o alta cauza a leucoreei. Factorii care influenteaza aparitia infectiilor pot fi:

-taieturile sau crapaturile pielii in urma nasterii sau a unui act sexual fara suficienta lubrifiere, administrarea de pilule anticonceptionale (altele decat cele pe baza de hormoni)

-Antibioticele

-Dusurile sau spalaturile vaginale in exces

-Diabetul

La menopauza pot aparea tulburari ale ph-ului vaginal care poate provoca si el infectii.

Leucoreea poate fi insa si un simptom al candidozei, trichomoniazei, gonoreei, etc.

Daca observati ca scurgerea vaginala isi modifica culoarea, structura sau mirosul, prezentati-va la un control medical pentru ca numai analiza bacteriologica si parazitologica (facuta in laborator) poate preciza cauza si natura bolii.

Intru cat aceasta boala a fost si este foarte frecventa este normal ca medicina naturista aiba foarte multe remedii. Voi cauta sa dau doar acele remedii care sunt mai usor de aplicat pentru ca si la aceasta afectiune avem o serie de tratamente care sunt mai greu de aplicat sau de preparat in gospodarie. Aceste preparate au trecut proba cea mai grea proba timpului, si s-au dovedit foarte eficiente.

TRATAMENT:

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afectiuni: aloe, anin negru, arnica, brustur, busuioc, catina, cerentel, cimbrisor, cimbru de gradina, chimen, coada racului, coada soricelului, coada vacii, cretisoara, cretusca, echinacea, fragi, frasin, galbenele, ghiocei, gorun, gutui, hamei, hrean, iarba mare, iarba neagra, iasomie de padure, ienupar, isop, lacramioare, lemn cainesc, levantica, mur, musetel, nalba, naprasnic, nemtisori de camp, nuc, nufar alb, paducel, papadie, patrunjel, pelin, pin, plop negru, rachitel, rotunjoara, rozmarin, salcie, salcam, salvie, sclipeti, secara, sfecla, slabanog, smochin, sorbestrea, stejar, stevie, sunatoare, soparlaita, tataneasa, traista ciobanului, trei frati patati, trifoi alb, trifoi rosu, turita mare, ulm, urzica, urzica moarta alba, vasc, vindecea, vinerita.

Modul de folosire al telor medicinale- la colpita.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Mijloc de luptă al organismului împotriva bolii, şi numai atunci când devine nocivă, se va acţiona direct asupra ei. Plante medicinale ce pot f [...]
Inflamaţia bazinetului renal, complicata cu inflamaţia rinichiului. Este cauzata de microbi ajunşi în intestinul renal, pe cale hematogenâ sau pe [...]
Inflamaţie a gingiei, mai ales dintre dinţi, ca urmare a unor mici leziuni. Poate fi de natură iritativâ, toxică sau infecţioasâ, şi se manife [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile