eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Fitoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia

Uleiuri esentiale


Uleiuri esentiale
Cunoscute si sub denumirea de uleiuri volatile sau, cu un termen si mai familiar, uleiuri folosite in aromoterapie, acestea sunt diferite de cele descrise mai sus, care se prepara prin simpla infuzare. Uleiurile esentiale sunt distilate din flori si sunt foarte concentrate, emanand un parfum puternic. Nu se pot prepara in casa decat daca dispuneti de instrumente speciale si cel mai bine este sa le cumparati din comert. Cele mai apreciate exemple de uleiuri volatile sunt cele de menta, musetel si landa.
Aceste uleiuri sunt folosite din cele mai vechi timpuri si la ora actuala sunt considerate ca o forma de terapie in sine. Pe langa faptul ca se adauga in uleiurile folosite in masaj, se mai adauga la unguente si la preparatele fitoterapeutice
folosite pentru spalaturi sau bai. Picurate intr-un s cu apa fierbinte, se folosesc ca inha-lant in guturai, raceli si probleme ale sinusurilor, cimbrul si eucaliptul fiind cel mai frecvent utilizate in acest scop. Uleiurile esentiale, in special cel extras din arborele de ceai, sunt intrebuintate de fitotera-peuti pentru calitatile lor antiseptice si antimicrobiene. Fiind concentrate, se folosesc in cantitati foarte mici, deci in majoritatea cazurilor nu trebuie sa folositi o dilutie de peste 1% (1 picatura:10 ml).
Uleiurile esentiale nu sunt in general indicate pentru uz intern fara recomandarea fitoterapeutului, deoarece pentru acest gen de intrebuintare trebuie sa fie de calitate superioara si sa aiba atestat de puritate. Daca se folosesc intern, trebuie intai dizolte intr-o cantitate mica de bautura alcoolica, de exemplu coniac, altfel nu pot fi diluate cu apa. Cand se adauga o picatura in apa pentru spalaturi ginale, in care urmeaza sa se puna si o tinctura de te, se recomanda ca uleiul sa se puna intai in tinctura inainte de a turna tinctura in apa. Cand se adauga la apa de baie, agitati bine apa inainte de a intra in cada, pentru ca uleiul sa se disperseze.
Pentru inhalatii sau pentru a aromatiza o incapere, puneti 1-2 picaturi de ulei esential in putina apa intr-o porizator sau lampa special destinata acestui scop.




Alte materiale medicale despre: Fitoterapia

Uleiurile alimentare sau grasimile vegetale, obtinute din fructe sau seminte olea-ginoase prin fabricare cu tehnici speciale de extrac& [...]
Urmatoarele uleiuri esentiale din plante sunt contraindicate in timpul sarcinii ca remedii de uz intern sau pentru masaj: Anason [...]
in Romania, uleiul cel mai des folosit provine din semintele de floarea-soarelui. in paginile anterioare am aratat efectele acidului linolic, car [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre fitoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile