eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Untul pamantului


Untul pamantului

UNTUL PAMANTULUI

Tamus communis Fam. Dioscoreaceae.

Denumiri populare: brie, fluieratoare, lemn nelemn, napi de padure, napii porcului de padure, unsoarea pamantului, vita neagra.

In traditia popular 222j92c a: rizomul ras se plamadea in rachiu si se folosea la frectii contra reumatismului, sau amestecat cu grasime, sub forma de alifie. Fiind mai rar s-a inlocuit cu Bryonia-mutatoarea cu poame negre, care este mult mai frecventa.

Compozitia chimica: ne studiata.

Actiuni farmacologice: se folosesc radacinile tei ca antireumatice, calmand durerile, diuretic, purgativ.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, constipatie, contuzii, dermatoze purpurice, dureri diverse, echimoze, guta, purpura, reumatism.

Atentie! Planta are fructele toxice.

Preparare:

Se foloseste numai radacina!

- Se rade ta si se aplica extern, pe locul dureros.

-intern se va lua 1 lingurita de radacina care se pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi.

-Tinctura se va rade radacina si se pune 50 g de radacina la 250 ml alcool sanitar. Se tine apoi timp de 15 zile dupa care se strecoara. Se foloseste la tamponarea locurilor dureroase.

- La 1 litru de otet se va pune 6 linguri de radacina rasa. Se tine timp de 8-l0 zile agitand des. Se strecoara. Se foloseste extern la mancarimi, dureri.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Untul iste grasimea eu un potential calorie de aproximativ 750 calorii pe 100 gr, obtinut din lapte, prin emulsie. El este unul din alimentele fol [...]
SCUMPIE Cotinus coggygria. Fam.Anacardiaceae. Denumiri populare: liliac, otetar, rui. In traditia populara: frunzele s-au folosit pentru c [...]
(nefrită cronică): arbore de chinină, ceapă de mare, mărgăritărel, pătlagină, Policarpus jaborandi, ruşcuţă de primăvară, scai vânăt, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile