eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Sanisoara


SANISOARA

Sanicula europaea. Fam. Umbelliferae.

Denumiri populare: buruiana de dambla, cinci foi, iarba sasului, omeag, sarponel, sanicioara.

In traditia populara: ta pisata si plamadita in rachiu, se lua co 434i87e ntra vatamaturii. Cu decoctul si cu tele fierte se faceau comprese contra durerilor intercostale, de mijloc si de rinichi. Se mai lua contra durerilor de stomac.

Compozitie chimica: toate organele tei contin saponozide denumite sanicula. Acestea prin hidroliza, dau glucoza, arabinoza, sanicula-genina. De mentionat ca rizomii contin cea mai mare parte de saponozide (6,6-l1%) in timp ce partile aeriene numai 1-4%. Planta mai contine rezine, tanoizi, acid cafeic, clorogenic si alti acizi organici ca rozmarinic, siringina, lipide, urme de ulei volatil.

Actiune farmaceutica:decoct ca astringent sau sub forma de infuzie ca antiinflamator in afectiunile bucale si ale aparatului respirator. Extern sub forma de comprese in plagi.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni gastro-intestinale, ameteli, anorexie, diaree, dizenterie, digestie anevoioasa, dureri pectorale, hemoptizie, hemoragii interne mici, inflamatia cavitatii bucale, nevralgie, rani.

Preparare: se face praf din ta care se va lua cate un varf de cutit inaintea meselor, pentru pofta de mancare sau afectiunile de mai sus.

-O lingurita de praf de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se va consuma cu lingurita in cursul unei zile pentru diferite dureri.

- 2 lingurite de praf de ta se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se foloseste extern.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante
Sunt stări inflamatorii ale mucoasei cavităţii bucale, care se manifestă sub formă de mici leziuni bucale dureroase şi care împiedică mastica [...]
îmbolnăvirile cronice ale articulaţiilor se pot trata prin următoarele băi de plante şi cataplasme: - muştar negru. Se iau 250 g de făină d [...]
(obezitate, diabet, astm, litiază, migrene, dermatoze...): anghinare, bătrâniş, brânduşă de toamnă, brusture, ceai de Java, cireş, coacăz ne [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile