eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Salcamul


SALCAMUL

Robinia pseudacacia. Fam. Leguminosae.

Denumiri populare: acacie, acat, acacie, acatar, altar, agati, bogarin, brebene, lemn alb, magrin, panar, pasuele, pinar, rug, salcam alb.

In traditia populara: lemnul este tare, rezistent, folosit la prepararea uneltelor si diferitelor obiecte casnice. Era pretuit si pentru florile bogate in nectar. 525b18f Florile se mai foloseau pentru vopsitul bumbacului si matasii in galben.

Florile uscate si sfaramate se puneau pe ranile provocate de arsuri. Ceaiul din flori se lua contra tusei, naduselii si a durerilor de piept. De raceala se lua si in amestec cu soc, musetel sau alte te. Se mai folosea la dureri de burta, in ulcer stomacal si duodenal, in tuberculoza pulmonara si contra durerilor de cap, in bolile neuropsihice si contra insomniilor. Femeile fierbeau florile in apa sau vin contra leucoreei.

Compozitie chimica: florile contin robinina, acaciina- un glicozid de natura flavonozidica, ulei volatil, etc. Scoarta este si ea utilizata in scop terapeutic, contine toxalbumina (robina si fazina), glicozidul silingina si taninuri de natura pirocatechinica, 1-catehina si 1-epicatehina, substante mucilaginoase.

Actiune farmaceutica: florile de salcam se utilizeaza ca aromatizant si in industria parfumurilor, in medicina ca si calmant nervos al tusei, al migrenelor sau chiar afrodiziac.. Scoarta in hiperaciditate, este antispastic, in ulcer gastric si duodenal sau ca purgativ, antireumatic. Datorita robinei scoarta trebuie utilizata cu multa atentie, deoarece aceasta substanta este toxica. Scoarta este astringenta, datorita taninurilor ce le contine.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: arsuri, gastrite hiperacide, insomnii, leucoree, migrene, nevralgii,

pirozis, tuberculoza pulmonara, tuse astmatica, tuse obisnuita, tuse convulsiva, ulcer gastro- duodenal.

Preparare: o lingurita de flori maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se va consuma in trei reprize, dupa mesele principale. In special in gastrite, migrene, ulcer gastric, etc.

-2 lingurite de flori puse peste 250 ml apa clocotita, acoperita timp de 10 minute apoi strecurata se poate da la migrene, nevralgii, etc.

-Tinctura din 50 g scoarta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70. Se va tine apoi 15 zile dupa care se va filtra. Se poate lua 2-3g pe zi diluata cu putina apa.

-4 linguri de flori puse in 500 ml apa clocotita. Acoperite timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi extern la spalaturi vaginale sau alte afectiuni externe. Se fac spalaturi de 3-4 ori pe zi.

-Pulberea de flori se poate aplica direct pe rani.

-Din 2 lingurite de flori si frunze puse in 250 ml apa clocotita se poate face o infuzie care se foloseste la spalaturi vaginale.

-Scoarta se foloseste 2 lingurite fierte in 250 ml de apa timp de 10 minute. Se strecoara si este unul dintre cele mai bune purgative, remediu antiulceros, antiinflamator si antiinfectios local.

Atentie: semintele, coaja si radacinile sunt toxice.
Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

afin, esenţe aromatice; argilă, iaurt, zer; ceai din 25 g frag, 25 g răculeţ, 25 g sclipeţi, 25 g rădăcină de tătăneasă, 10 g lumânărică [...]
ceasornic, ciumăfaie, dediţel, dungăţea, mac, păducel, pulbere din conuri de hamei, salcie. [...]
tratarea cauzelor (remineralizante, tratamente endocrine), înlăturarea grijilor...; cimbrişor, salvie, vinariţă; ceai din 10 g ceasornic, 10 g p [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor prin plante

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile