eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Uleiurile esentiale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » uleiurile esentiale

Coriandru


Coriandru
Aceasta ta mediteraneana este cunoscuta pentru proprietatile sale aromatice folosite in arta culinara. Fructul aromatic al tei este folosit pentru obtinerea uleiului esential. De altfel, acest ulei este foarte utilizat in realizarea parfumurilor.

Actiune. Este un ulei esential tonic placut si afrodiziac. Este folosit pentru calitatile sale digestive, fiind un foarte bun stimulent pentru memorie. Poate fi administrat in cazul oboselii fizice, nervoase si glandulare. El faciliteaza eliminarea gazelor intestinale.

Masuri de precautie. in doza mare, uleiul esential de coriandru stimuleaza, apoi deprima. in doza mica, este un puternic stimulent tonic si euforic. Atunci cand e folosit in mod adect, uleiul esential de coriandru este ideal pentru zilele in care sunteti deprimat sau obosit.

Cate sfaturi
> O picatura de ulei esential de coriandru ingerata dupa masa are un efect digestiv. El devine tonic daca inge-rati cate o picatura intre mese.
> Cate picaturi de ulei esential de coriandru, cu care se frictioneaza dimineata si seara zona plexului solar, ceafa si coloana vertebrala, reprezinta un aderat tonic afrodiziac.


Galerie de imagini si poze medicale: coriandru


imagine cu coriandruimagine cu coriandru
imagini coriandruimagini coriandru poza despre coriandrupoza despre coriandru


Alte materiale medicale despre: uleiurile esentiale

Denumire stiintifica: Coriandrum sativum. Denumiri populare: iarba-puturoasa, buruiana-pucioasa, coleandra, coleandru, culcandra piper-alb, pu [...]
Planta anuala de cultura, inalta de 0,30-1 m, cu frunze bazale divizate in segmente ovale, flori in umbrele compuse, albe sau roz, cu miros spe [...]
(Coriandrum sativum) Planta medicinala din care, in scop terapeutic, se folosesc fructele recoltate la maturitate. Bogata in uleiuri volatile, pl [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre uleiurile esentiale

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile