eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Santal


Este un arbust parazit vesnic verde cu un miros specific al lemnului, andu-si originea in provincia Mysore (India), S. spicatum fiind arbustul aclimatizat in Australia.

Uleiul se obtine prin antrenare cu pori de apa din lemnul de Santal, continand santanol, fusanol, acid santalic si terasantalic, alaturi de alti deriti aromati. Are culoare galbena pana la maro inchis si un miros specific.
Proprietatile sale antiseptice si dezodorizante sunt cunoscute si folosite in India de peste 2S00 de ani, fiind unul din cele mai vechi produse antigonoreice. Este dezinfectant, antiinflamator, expectorant, calmant al sistemului nervos, lucreaza benefic asupra tractului urinar si a aparatului respirator.
Se foloseste in tot felul de afectiuni ale aparatului respirator, infectii urinare, impotenta, dar si in produse de par-fumerie. Este deosebit de eficace ca inhalant sau extern in bronsite, raceli, dar si in afectiuni ale tenului (cum este acneea) sub forma de creme si lotiuni.In tarile extrem-orientale, datorita calitatilor sale dezinfectante si relaxante, betisoarele de Santal sunt arse permanent in spitale, pe coridoare, in saloane, in salile de (mare) chirurgie, dar si in cele de anestezie si terapie intensi etc.
Marea popularitate a lemnului de Santal se datoreaza si atribuirii de calitati afrodisiace, dar si aici este labil dictonul: "Unde nu exista, nici Dumnezeu nu ajuta!"
Santalul actioneaza asupra tuturor centrilor energetici (90% fata de uleiul de Cuisoare).Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Planta este originara din America de Sud si Centrala, uleiul obtinandu-se prin antrenare cu vapori de apa din lemn si coaja. Are efecte antiseptice, a [...]
Mararul este o planta comuna de gradina, cultivata in intreaga Europa, America etc. Uleiul se prepara prin distilarea cu vapori de apa a semintelor si [...]
Este o planta erbacee din Ceylon, Java, China, uleiul obtinandu-se prin distilarea cu vapori de apa a frunzelor. Are efecte antibacteriene, antimicoti [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile