eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Niaouli


ta, apartinand Mirtacarelor, creste in Malayezia, Australia, uleiul (cunoscut mai demult sub numele de Gomenol) obtinandu-se prin distilarea cu vapori de apa a frunzelor. Culoarea sa este pana la galben-inchis, continand cineol, eucalyptol, terpineol, pinen, limonene si o serie intreaga de esteri.
Este antiseptic, calmant al durerilor, actioneaza asupra sistemului sanguin. Se foloseste in inflamatiile sistemului respirator, in rinite, tuse, bronsite etc. Intra in compozitia unor preparate ginecologice (din Franta) cum ar fi ovule vaginale, medii pentru spalaturi etc. Fiind puternic antiseptic, uleiul are efecte benefice in cazurile de acnare, furunculoze si in primul ajutor la arsuri si rani.
Fiind un puternic stimulator al circulatiei sanguine, dupa-amiaza se va folosi numai in combinatie cu uleiuri sedative (de exemplu de Lavanda).


si Kajeput si Ti-Baum.




Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Este o planta nord-americana, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa. Are efecte de calmare a durerilor, epurativ sanguin, fiind folosit [...]
Planta creste in Africa de Nord, Sudan, India, uleiul extragandu-se cu solventi din frunze. Are efecte de echilibrare, calmante, somnifere, analgezice [...]
Chimenul (Secarea) este o planta comuna de gradina, raspandita pe toate continentele. Uleiul volatil se obtine din seminte, prin distilare cu vapori d [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile