eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Muscata


Este o ta ornamentala crescuta in intreaga Europa, Africa de Est, insulele Reunion, din care prin distilare cu vapori de apa se obtine uleiul eteric ce contine geraniol, citronelal, linalool, terpineol, alaturi de dirsi alcooli. Are o culoare rde deschis, cu o aroma proaspata, dulceaga situata intre cea a uleiului de Trandafiri si cel de Ber-gamote. Culpeper situeaza ta sub influenta lui Venus, datorita caracterului sau feminin.
Are efect antidepresiv, astringent si hemostatic, motiv pentru care se foloseste la tratarea ranilor usoare. Are efect de reglare a sistemului hormonal, prin actiunea sa asupra glandelor suprarenale, fiind folosit in problemele de ciclu si menopauza.
Prin masaj actioneaza asupra sistemului limfatic, avand si un efect diuretic, are efecte in cazurile de litiaze, celulita si in infectiile cailor urinare.
Uleiul de Muscata este un bun antiseptic al cavitatii bucale si faringelui. Se foloseste la prepararea apelor de gura si a solutiilor pentru gargara, deseori in amestec cu uleiul de Mirh si Cimbru.
Unii autori atribuie uleiului de Muscata si efecte seda-ti, recomandand folosirea lui tarziu dupa-amiaza, entual in amestec cu ulei de Lavanda, pentru preintampinarea insomniilor.
Este un mijloc eficace de indepartare a insectelor zburatoare, mai ales in amestec cu ulei de Bergamote, Lamai sau Citronella. In acest scop, aromatizand incaperea in zilele de vara, incinta se va elibera de muste si tantari. Poate ca tocmai acestui efect i se datoreaza popularitatea Muscatei, ghicele cu ta in ferestre indepartand aceste zburatoare iritante.Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Este o planta din zona mediteraneana, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa din frunze si varfurile de crestere ale ramurilor. Este anti [...]
O serie de uleiuri eterice au efecte dezodorante, atat corporale, cat si ambientale (de ex. in bucatarii dupa gatit sau in camerele unde s-a fumat), p [...]
Planta creste frecvent in Europa de Sud si Centrala, dar si in America de Sud si Centrala, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa, din fr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile