eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Mirh


ta creste pe coastele Marii Rosii, in Etiopia, Africa de Nord, Libia, Iran, apartinand familei Burseraceae, uleiul extragandu-se cu alcool sau se distileaza din rasina secretata de pomisor. Contine in primul rand pinen, dipenten, limonene, eugenol, alaturi de acid formic, acid acetic, alde-hide, alcooli si rasini complexe. Este un agent dezinfectant, expectorant, epurator al sangelui, antiimflamator, fungicid, fiind cunoscut din cele mai vechi timpuri in parfumerie, dar si in medicina.
Este benefic in tratarea eczemelor si micozelor de la picioare. Sub forma de tinctura se foloseste in inflamatia gingiilor si a gurii. Ca inhalant are efecte benefice in suferintele cailor respiratorii cum sunt bronsitele (inclusiv cele cronice), rinita, raceala, durerile toracice. Se foloseste in compozitia uleiurilor de masaj sau in bai, pentru probleme menstruale. Fiind un stimulent puternic al tractului digestiv, se foloseste in cele mai diferite suferinte si dereglari (diaree, indigestie etc).
Datorita efectelor sale fungicide se foloseste si in mico-zele ginale, sub forma de spalaturi, deseori combinat cu uleiul de Ti-Baum.
Intra in compozitia unor creme pentru ten imbatranit si ridat.Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Coada soricelului este o planta din flora spontana, frecvent intalnita de-a lungul drumurilor. Creste in Europa, Asia, Pakistan, uleiul extragandu-se [...]
Este un arbore comun padurilor de conifere, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa, ori extractie cu solventi din ace si rasina. Are efec [...]
Diferenta dintre apa de (flori de) Portocal si uleiul de Neroii este aceeasi ca intre apa de Trandafiri si uleiul de Trandafiri ambele ape obtinandu-s [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile