eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Lemongras


Este o ta erbacee care creste in India, China, Ceylon, Africa Centrala, America de Sud etc, uleiul obtinandu-se prin distilarea cu vapori de apa sau extractie cu solventi din partile verzi. Contine pana la 70-85% citai, alaturi de geraniol, farnesol, nerol, citronelol, micin si aldehide.

Culoarea sa este intre galben si rosu-maroniu, cu un miros puternic de Lamai. Este un antiseptic si bactericid puternic, dar este si epurant sanguin, calmant al sistemului nervos, antipiretic, stimulator al lactatiei etc.
Se foloseste in cazurile de nervozitate, pesimism, rinite, raceala, dureri de cap, febra, indigestii. La aplicarea pe piele'se va dilua cu un ulei purtator, deoarece poate afecta tegumentul. Alina durerile de cap, dar se foloseste si pentru dezodorizare, dezinfectare si stimulare, in bai (maxim 3 picaturi intr-o cada!) sau bai de picioare.
Este des folosit pentru deparazitarea animalelor de casa, iar in lampi de arome impotriva insectelor zburatoare, pe timp de vara.
Uleiul de Lemongras este folosit deseori in locul altor uleiuri scumpe, uneori fiind chiar etichetat ca "Ulei de Ver-bena", motipentru care atragem din nou atentia sa se consulte si denumirea latina de pe eticheta.Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Din radacinile si plantele inflorite se obtine, prin extractie alcoolica, uleiul eteric cu efect antiseptic, calmant al durerilor, antimicotic, epurat [...]
Planta provine din tarile tropicale, uleiul eteric fiind folosit mai mult in industria parfumurilor decat in aro-moterapie. Se foloseste in baile revi [...]
Uleiul se obtine prin distilare cu vapori de apa din lemnul arbustului, care creste in America de Sud. Este tonic, antibacterian, dezodorizant, stimul [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile