Cea mai simpla modalitate de a prepara o baie este scufundarea in apa din cada a unei pungulite de panza sau tifon umpluta cu te sau flori aromate, timp de cea. o jumatate de ora.In cazul folosirii uleiurilor volatile, se pun cea. 9 picaturi la o cada de apa calda. Esenta se poate amesteca in prealabil cu un ulei purtator ori alt lichid cum ar fi laptele, smantana sau alcoolul, omogenizandu-se apoi cu apa din cada. Durata imbaierii va fi de 15-20 minute.
Daca urmeaza sa faca baie un copil, in cada mare, cantitatea de ulei se reduce pana la jumatate (in functie de varsta copilului). Iar daca este vorba de imbaierea unui copil mic, in cadita se vor pune 1-2 picaturi de ulei amestecat anterior cu 1-2 linguri de ulei de Migdale, lapte sau smantana (v. Copin si aromoterapia, Sugarii).In functie de efectele dorite, se alege un ulei sau mai multe. Astfel, pentru o baie relaxanta, pentru eliminarea tensiunilor musculare, se va folosi ulei de Lavanda, in caz de insomnii si alergii cutanate, se va introduce in apa din baie ulei de Musetel, uleiul de Sovarsi cel de Menta au efect racoritor, primul calmand si durerile musculare, uleiul de Rozmarin este stimulativ, fiind recomandat in toate baile de dimineata, iar cel de Bergamote, in afara efectului stimulatieste dezinfectant si dezodorizant. <
Este o planta originara din Africa, India, Java, uleiul extragandu-se din seminte. Are efecte stimulatoare si afro-disiace.
Se foloseste in cazuri [...]
Din planta frecvent cultivata in gradinile europene si americane se extrage uleiul eteric prin distilarea cu vapori de apa a radacinilor. Uleiul este [...]
Uleiurile eterice, cunoscute si sub numele de uleiuri aromatice sau esente, sunt materii puternic aromate obtinute din plante in scopuri speciale.
De [...]