eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aromoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia

Aromatograma
Aromatograma este metoda de evaluare a actiunii antimicrobiene a unui ulei latil. Este o metoda foarte simpla si poate fi aplicata in oricare laborator clinic, cu o dotare minima.

Metoda se bazeaza pe principiul antibiogramei difuzi-metrice, putandu-se utiliza atat metoda Kirby-Bauer, cat si metoda minimala Bals. Ca mediu de cultura se foloseste, in general, geloza Mueiler-Hinton, ori altul care sa faca posibila dezltarea unui numar cat mai mare de germeni.
Pentru efectuarea aromatogramei se folosesc rondele de hartie de filtru cu diametre de 2 sau 10 mm, imbibate cu uleiul care se testeaza (ori cu componenta sau componentele separate prin fractionare din uleiul respectiv). Se noteaza zona de inhibitie. Astfel, daca s-a lucrat cu rondele de 10 mm, zonele de inhibare sunt: 11-l5, 16-20 si peste 20 mm (notate cu "+", "++" si, respectiv, "+++", corespunzand unui raspuns slab, mediu si puternic de inhibare al proliferarii microorganismelor in cauza).
Utilizarea tulpinilor standard de microorganisme nu are decat o valoare orientativa. Pentru aplicarea corecta a aromatogramei se recomanda recoltarea produsului patologic de la suferind si izolarea germenului responsabil al afectiunii respective.
Este de preferat ca aromoterapeutul sa dispuna in momentul testarii de o colectie cat mai mare de uleiuri latile (minim 20), iar in formularea retetei aromote-rapeutice sa foloseasca numai uleiurile latile utilizate la aromatograma.Alte materiale medicale despre: Aromoterapia

Planta este cultivata in Europa de Sud si Centrala, uleiul obtinandu-se prin distilare cu vapori de apa sau antrenare cu solventi din inflorescente. C [...]
Din semintele plantei se obtine uleiul volatil prin distilare cu vapori de apa. Uleiul are efect asupra tractului urinar, este stimulent al apetitului [...]
Din semintele plantei (care creste in SUA, Java, Ceylon, Insulele Comore) se extrage cu alcool uleiul volatil. Este un regulator, calmant, relaxant, a [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aromoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile