eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Propolisul

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » apiterapie » propolisul

Provenienta propolisului

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Provenienta propolisului
Originea interna. Potrivit cercetatorilor germani Kustenmarcher, Philip si Weck, propolisul este un reziduu rasinos pronit din prima faza a digestiei polenului, intr-un mic organ situat intre gusa si intestinul mediu. Conform ipotezei lui Kustenmarcher propolisul provine din gusa de polen sau „stomacul de polen" sau „chylus magen" - organ situat intre stomacul de miere si intestinul mediu. inlisul exterior al grauncioarelor de polen este transformat in balsam de catre albina sub forma de picaturi depuse in stup.
Procesul propriu-zis de formare a propolisului incepe prin absorbirea unei mari cantitati de apa. Grauncioarele de polen inghitite de albine si acumulate intr-una din portiunile tubului digestiv, in asa-zisul stomac de polen se umfla datorita absorbtiei de apa de circa 5 ori mai mare decat propria lor greutate si apoi crapa. Din inlisul grauncioarelor de polen ia nastere un balsam ce constituie si esenta propolisului, conform teoriei lansate in 1907 de Kunstenmacher.


Originea externa. Tot la inceputul secolului nostru au aparut o serie de teorii care afirmau originea externa a propolisului. in 1926 Jaubert izoleaza din propolis chrizina, compus responsabil pentru culoarea cerii de albine afirmand ca propolisul este obtinut din populus nigra, varietatea pyramidalis.


Originea getala a fost afirmata de catre Rosch in 1927 si apoi de Vansell si Bisson in 1940 si inca de Lavie in 1960 (22/490).
Jungkunz cercetand fractiunea insolubila a propolisului gaseste in aceasta gra-uncioare de polen apartinand speciilor getale de lupinus, robinia si omobrychini sativa si a silit ca ceara din propolis este aparent de origine getala.In general se accepta ideea ca albinele colecteaza propolisul din diferite surse getale din zonele temperate din nord, principalele specii lemnoase producatoare de propolis fiind: plopul, fagul, pinul, mesteacanul, prunul, castanul, frasinul.


Galerie de imagini si poze medicale: provenienta propolisului


imagine cu provenienta propolisuluiimagine cu provenienta propolisului imagini provenienta propolisuluiimagini/poza provenienta propolisului


Alte materiale medicale despre: propolisul
Definit ca factor P sau al permeabilitatii, acesta s-a dovedit a fi reprezentat de grupul: cvercetolul, rutozida, luteolina, diosmina, hesperetolul, [...]
Cercetarile au dus, dupa diferiti autori, la identificarea a 18 substante cu structuri chimice diferite. S-au descris: acidul cinamic si alcoolul [...]
Definit ca factor P sau al permeabilitatii, acesta s-a dovedit a fi reprezentat de grupul: cvercetolul, rutozida, luteolina, diosmina, hesperetolul, [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre propolisul

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile