eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Mierea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » apiterapie » mierea

Miere de lavanda


Miere de lavanda

Miere de lavanda


Mierea de lavanda este produsa de albine din nectarul diferitelor specii si subspecii din genul Lavandula ca si din hibrizii lor cultivati sub numele de lavandina. Totusi trebuie sa excludem specia L. stoechas care da o miere foarte diferita.


Caracteristicile mierii de lavanda sunt deosebite de cele ale mierii de lavandina.
Mierile de lavanda fina sunt mai colorate decat cele de lavandina ; acest lucru poate fi datorat faptului ca polenul de lavanda este foarte pigmentat. In cazul lavandinei, hibrid steril, staminele sunt goale sau aproape goale. Deci nectarul nu este imbogatit cu pigmentii din polen si mierea obtinuta este foarte deschisa la culoare. Mierile de lavanda cele mai inchise la culoare ating 55 mm pe scara Pfund.


Indiferent daca provin de la lavanda sau de la lavandina, mierile sunt foarte parfumate si aromate. Mirosul nu este chiar acelasi cu al florilor de lavanda.
Inflorirea lavandei si lavandinei are loc in plina vara, intre iulie si septembrie. Recolta se face in general spre sfarsitul lunii august.
Contrar mierilor prezentate mai sus, mierea de lavanda si cea de lavandina sunt sarace in apa : adesea mai putin de 17%. PH-ul este scazut si aciditatea totala este relativ mare (pH-ul este in jur de 3,5 iar aciditatea de 34 meq./kg). Spectrul zaharurilor arata un echilibru destul de bun intre levuloza (in jur de 42%) si glucoza (in jur de 39%) ;dizaharidele sunt abundente (13%), in special zaharoza.
Mierea de lavandina cristalizeaza destul de repede si cu granulatie fina, in timp ce mierea de lavanda fina cristalizeaza mai incet si mai grosiera.
Continutul in substante minerale este mic si conductibilitatea electrica joasa. Spectrul polinic al mierii de lavanda este foarte diferit de cel al mierii de lavandina. Mierea de lavanda este bogata in polen de lavanda, dezvoltat normal, in timp ce polenul de lavandina foarte putin abundent si redus are o exina deformata. Polenurile care il insotesc pe cel de lavanda sau de lavandina sunt in general caracteristice pentru flora tarii din care se recolteaza ; compozitele si papilionaceele sunt foarte bine reprezentate si in special albastrelele si sparcetele. Adeseori se pun in evidenta, la analiza, polenuri care indica transhumante anterioare. Este cazul polenului de iarba-neagra arborescenta.Galerie de imagini si poze medicale: miere


imagine cu miereimagine cu miere imagini miereimagini miere poza despre mierepoza despre miere


Alte materiale medicale despre: mierea
Pediatrie La aparitia dentitiei copiilor sub un an apar tulburari digestive, nervozitate, prurit gfngival, inflamatii. Aceste disconforturi au [...]
O 'hrana vie\" se poate obtine din 4 kg miere, 1 kg din fructele respective, fara samburi, si o ramurica de rosmarin (sau busuioc) puse imp [...]
Ingrediente 4 pere de marime medie a 50 ml vin rosu a 2 lingura miere a 300 g branza de oaie * 100 g margarina a 2 lingurita ghimbir p [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre mierea

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile