eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Acupunctura

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » acupunctura

Electromiograma dupa caupunctura


Electromiograma

T

onusul muscular scade in ambele forme de acupunctura, protocolul test avand un efect miorelaxant mai puternic decat cel control. Datele electromiografice obtinute in acest studiu s-au situat sub pragul semnificatiei statistice.

Totusi alte studii efectuate asupra efectelor acupuncturii pe tonusului muscular arata o complexitate mare a raspunsului tonusului muscular in urma unui stimularii punctelor de acupunctura standard. Acupunctura se demonstreaza a avea efecte complexe pe muschii maseteri si temporali in functie de muschi (relaxeaza maseterii, incordeaza temporalii), actiune (in stadiul de relaxare scade tonusul, in stadiul de contractie creste tonusul) si in functie de tipul de puncte folosite (punctele situate distal pe meridiane au un efect mai puternic decat punctele situate proximal)[1]. Electroacupunctura efectuata pe diverse puncte de acupunctura are efecte variate si diferite, specifice punctelor stimulate, unele puncte scazand tonusul muscular, altele crescandu-l[2].

Mecanismul prin care acupunctura indiferent daca se folosesc sau nu puncte de acupunctura standard ar putea genera scaderea tonusului muscular nu este clar.

E interesant de notat faptul ca in cazul interventiei test s-a modificat tonusul muscular mai mult decat in cazul interventiei control (p=0,14 test, fata de p=0,29 control).

ura 58. Variatia Tonusului Muscular

Obiectivarea efectelor acupuncturii asupra tonusului muscular in studiile mentionate ne poate indemna sa speculam ca diferenta electromiografica intre test si control in cazul nostru s-ar putea demonstra semnificativa statistic intr-un studiu similar efectuat pe un esantion mai mare.[1] (de Sousa, Semprini, Vitti, Borsatto, & Hallak Regalo, 2007)

[2] (Liu, Chen, & Gao, 2007)
Alte materiale medicale despre: Acupunctura

Craniopunctura este o noua metoda de acupunctura, ce consta in plantarea acelor obisnuite pe unele zone cutanate situate pe scalp. Localizarea zonelor [...]
in medicina traditionala, studiul pulsurilor poate da indicatii privind starea energetica a organismului. Diferitele calitati ale acestora (frecventa, [...]
Trusa traditionala a medicului acupunctor contine mai multe tipuri de instrumente : ace filiforme din otel inoxidabil de lungime variabila (410 cm) s [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre acupunctura

  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile